Akhisar'da dershanecilerden ortak tepki

Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki 6 dershanenin yöneticileri, ortak basın toplantısı düzenleyerek, dershanelerin kapatılmak istenmesine tepki gösterdi.

Akhisarda dershanecilerden ortak tepki
15 Kasım 2013 Cuma 18:56 tarihinde eklendi.
 
27 bin öğrencinin bulunduğu, her 5 öğrenciden 1'inin dershaneye gittiği Akhisar'daki Merkez, Çağlak, Körfez, Sınav, Eksen ve Hedef dershanelerinin temsilcileri ortak basın açıklamasıyla dershanelerin kapatılmak istenmesine tepkilerine dile getirdi.

Açıklamanın yapıldığı Çağlak Dershanesi'nin Müdürü Timur Bektaş, Akhisar'daki 6 dershanede öğretmen ve görevli olarak 250 kişinin istihdam edildiğine dikkati çekip, "Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamaları ile 1.5 yıldır dershanelerin kapatılmak istenmesi gündemde tutulmakta. Dershaneler, itibarsızlaştırılmak istendiğinden, yöneticiler, öğretmenler ve çalışanları büyük rahatsızlık içinde" dedi.
 
Dershanelerin sınavlara hazırlanma ihtiyacından doğduğunu savunan Bektaş, şunları söyledi:
 
"Dershaneler kalksa bile bu ihtiyaç devam edecektir. Bu ihtiyaç ortadan kaldırıldığında, 'Kapatacağız' denilmesine gerek olmadan zaten kendiliğinden kapanacaktır. Dershaneler, eğitimde fırsat eşitliğini Bozan değil, daha geniş tabana yayan kurumlardır.

Dershaneleri kaldırmak, fırsat eşitsizliği makasının daha da artmasına neden olur. Ekonomik imkanı olanlar özel ders ve ek ders alarak diğer öğrencilerinin önüne geçecektir. Dershaneler dar gelirli ailelerin çocuklarını daha nitelikli lise ve üniversitelerde okutabilmek için cüzi ücretlerle yardım aldıkları kurumlardır.

Yönetmelik ve sosyal sorumlukları gereği, gerçekten eğitim ve öğretime ödeme yapamayacak ailelerin başarılı öğrencilerine ücretsiz hizmet vermektedirler. Dershaneler eğitim-öğretim hizmetlerinin yanı sıra devlete vergi veren, sigorta ödeyen, istihdam alanı yaratan kurumlardır.

Ayrıca, bir anayasal hak olarak, sosyal amaçlara uygun ve kamu yararına olan her alanda, girişimciler kendi kişisel çıkarlarını da düşünerek, yatırım yapma hakkına sahiptir." 

DHA