"Akıbet hayrola"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 7'nci maddesine (7'nci madde dahil) kadar oylanmasına başlandı.

Akıbet hayrola
18 Aralık 2013 Çarşamba 00:01 tarihinde eklendi.


MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, "Biraz önce Grup Başkan Vekili Sayın Elitaş çıktı, dünyanın bize güvenmediğini söyledi. Efendim, zaten, Büyük Orta Doğu Projesi'ni elinde tutan dünyanın bize güvenmemesinden biz büyük bir onur duyuyoruz.

Bunlar, size güvendiler, sizi iktidar yaptılar ve size destek oldular. Cotarelli ismini şimdi hatırlayanınız var mı? diyor. Kundaktaki bebeklere bile Barzani'yi, Öcalan'ı ezberlettiniz. Bu sizin eseriniz. Efendim, şunu yaptık, bunu yaptık, bu bizim eserimiz dedi biraz önce gelen AKP'li hatip. Evet, sizin bugün gerçekten tarihe geçmiş bir büyük bir eseriniz daha var.

Bundan önce de bazı hükümetlerde yolsuzluğa karışan birtakım üst düzey yöneticiler, bakanlar olurdu ama herhalde ilk kez kabinenin bakanlarının adeta organize suç şebekesi gibi suçlandığı bir dönem de sizin eseriniz Sayın Elitaş, onu da tarih yazıyor." ifadelerini kullandı.

TBMM'deki açlık grevine katılanlardan İstanbul Milletvekili ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, "Bugün gülüyorsunuz; dün güldüğünüz şeyler bugün başınıza geliyor. Akıbet hayrola." dedi.

Tutuklu milletvekillerini hatırlatan Önder, "Hakaret sadece Kürtlere yapılmış değildir. Hakaret seçilmiş siyasi iradeyedir. Demokratik siyaset hakkına, izzetine, şerefine, haysiyetine meydan okumadır, rest çekmedir. Bugün bana yarın sana. Belki yarını da beklemezler. Bugün İçişleri Bakanı Emniyet'te bir tanıdığı olan var mı diye geziyor." diye konuştu.

Bir başkasının demokratik hakkını korumanın kendi demokratik hakkını korumak anlamına geldiğini belirten Önder, "Barış süreci var; o sürece yapılmış bir provokasyondur. Bir tek cana bütün bu menfaat kavgaları değmez. Keser döner, sap döner, hasap da döner. Şimdiye kadar tutuklu vekillerimiz demedik, tutuklu vekiller dedik. Alavere, dalavere Kürt Mehmet zindana dönüştü." şeklinde konuştu.


CİHAN