Akif Hamzaçebi: Karardan ümitli değilim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ergenekon davasının sonucundan ümitli olmadığını söyledi.

Akif Hamzaçebi: Karardan ümitli değilim
05 Ağustos 2013 Pazartesi 11:49 tarihinde eklendi.

Akif Hamzaçebi, “Önceden belirlenmiş olan kararı hakimler tebliğ edecektir sanıyorum. Yine de yanılmayı ümit ederim.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ergenekon davasının karar duruşması için Silivri Cezaevi'ne geldi. Davaya ilişkin açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, “Adil yargılanma ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Savunma hakkı ayaklar altına alınmıştır. 12 Eylül döneminin işkencelerinin, o dönemin sert uygulamalarının yerini bugün savcı iddianameleri almıştır. Hukukta savunma hakkı kutsaldır. Bugün hangi karar verilirse verilsin, bu karar yarın milletin vicdanından dönecektir. Bu kararı tersine çevirecek millet iradesi bir gün mutlaka ortaya çıkacaktı, o günler yakındır. Mahkeme, hukuka aykırı bir şekilde sanık yakınlarının duruşmayı izlemesini engelliyor. Duruşmalar herkese açıktır aslında. Hiçbir şekilde vatandaşların duruşmaları izlemesi engellenemez. Ama mahkeme kararı güya kendilerine göre bir izinle milletvekillerine izin vermiş durumda. Ama gördüğünüz gibi milletvekilleri de kendi araçlarıyla giremiyor. Uygulama onların araçlarıyla mahkeme salonuna intikal etme olacak.” ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, “Karardan umutlu değilim. Önceden belirlenmiş olan kararı hakimler tebliğ edecektir sanıyorum. Yine de yanılmayı ümit ederim tabi ki.” şeklinde konuştu.


CİHAN