'Akil adamlar milletin sözcüsü'

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu'nda yer alan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bizim işimiz bataklığı kurutmak, bunun için millete sözcülük yapmak" dedi.

Akil adamlar milletin sözcüsü
26 Nisan 2013 Cuma 19:03 tarihinde eklendi, 1.043 kez okundu.

 

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı. Toplantı öncesinde Memur-Sen Genel Başkan ve 'Akil İnsanlar Marmara Grubu' üyesi Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecini değerlendirdi. Başkan Gündoğdu, eskiden sorunun arkasında kim olduğunun, bugün ise çözümün konuşulduğunu belirtti.
 
Üniter demokratikleşmeden taviz vermeden, kırmızı çizgilerin şehitlerimiz olduğu gerçeğini unutmadan, süreç zarar görmeden çalışma yürüttüklerini anlatan Gündoğdu, şöyle dedi:
 
"Artık acıdan beslenenleri, şehitlik acısını istismar ederek bunu geçim kaynağı edenlerin bu oyuncağını ellerinden almamız lazım. Devlet bazı görüşmeler yapıyor bugün. Devlet dün de yapıyordu bugün de yapıyor. PKK ile teröristle mücadele bizim işimiz değil.

Bizim işimiz bataklığı kurutmak, bunun için millete sözcülük yapmak. Eğitimde, kalkınmada, sanayide hukukta, devletin, hükümetin, sivil toplum örgütlerinin, meclisin neler yapabileceğine dair çözüm önerileri geliştirmeye çalışıyoruz. Derdimiz milletin ateşini söndürmek. Sorundan beslenenlerden değil, barıştan beslenenler olmayı sağlamak. Barış olduğunda kardeşlik olduğunda topyekün millet kazanacak."
 
SÜRECİ SULANDIRMAMAK GEREK
 
Barış ve Demokrasi Partisi'nin çözüm sürecinde kendi 'Akil İnsanları' ile görüşmeler yapacağının hatırlatılması üzerine Gündoğdu, "Sayın Başbakan bizleri Dolmabahçe'ye davet ettiğinde, 'Akil İnsanlar' listesine baktım. İçinde, BDP'ye yakınlığıyla bilinen isimleri görünce 'Bunlarla benim ne işim olur' dedim. Sonra baktım ki genel olarak 'Bu terör bitsin' cümlesi kuruluyor. Açılımda her örgütün, her şahsın kendi değerlerine uygun çözüm önerisi geliştirmesi isteği var.

63 kişilik 'Akil Adamlar' listesi 75 milyonun sözcülüğü yapıyor. Artık şehit anneleri gibi diğer annelerin de acı yaşamaması için çözümde birleşme gereği var. Bu projeyi sulandırmamak lazım. Bazen birilerinin konuşması değil, susması daha hayırlı olur" diye konuştu.