Akil insanlar Bitlis’te

Çözüm süresine katkı sunmak ve bölge halkının taleplerini dinlemek üzere Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi heyeti, burada sivil halkın çözüm sürecinden beklentilerini ve taleplerini dinledi.

Akil insanlar Bitliste
15 Mayıs 2013 Çarşamba 21:45 tarihinde eklendi.


Tatvan’daki köy ziyaretleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile aydınlarla bir araya gelen Akil İnsanlar, son olarak Tatvan İşletme Düğün Salonu'nda sivil halkla bir araya geldi.

Can Paker başkanlığındaki Abdurrahman Kurt, Sibel Eraslan, Zübeyde Teker, Mehmet Uçum, Mahmut Arslan ve Ayhan Ogan'dan oluşan Akil İnsanlar heyeti, sivil halkla bir araya gelerek çözüm süreciyle bilgi alışverişinde bulundu.

Heyete çözüm süreciyle ilgili fikirlerini ileten Bitlisli vatandaşlar, sürece katkı sağlamak istediklerini belirtti. Başlatılan sürece her kesimin koşulsuz katkı sağlaması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, son 30 yıldır yaşanan acıların son bulması için başlatılan sürece gerek Kürt ve gerekse Türk halkının ele ele vererek süreci başarılı şekilde sonuca ulaştırılacağını kaydetti.

Sürecin hassasiyetine dikkat çeken vatandaşlar ayrıca Akil İnsanlar heyetine koruculuk sistemiyle ilgili endişelerini de aktardı. Çözüm süreciyle birlikte koruculuk sisteminin de kaldırılması gerektiğini savunan vatandaşlar, ayrıca bölgedeki işsizlik sorununun da çözüm süreciyle birlikte bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Yapılan önerileri raporlar halinde hükümete sunacaklarını belirten Akil İnsanlar heyeti ise sürece katkılarından dolayı Bitlis halkına teşekkürlerini iletti.

Yoğun katılımın olduğunu toplantıda tek tek katılımcıların taleplerini dinleyen Akil İnsanlar heyeti, vatandaşların taleplerini ve çözüm önerilerini tek tek not alarak talepleri hükümete ileteceklerini ifade etti.

Tatvan’da sivil halkla yapılan toplantıyla bu günkü görüşmeleri tamamlayan Akil İnsanlar heyeti yarın ve Cuma günü de Bitlis’teki görüşmelerine devam edecek.


CİHAN