Akil insanlar dava izledi

Akil İnsanlar Heyeti, faili meçhul cinayetlere ilişkin Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davayı takip etti.

03 Mayıs 2013 Cuma 19:53 tarihinde eklendi.

 

Kayseri eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ile korucubaşı Kamil Atak'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 7 kişi hakkında, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 1993-95 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili açılan davanın duruşmasına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunma yapan tutuklu sanıklardan ADEM YAKIN, "Süreç iyi gidiyor. İnşallah akan kan ve gözyaşı durur. Bu temenniyle özgürlüğümü istiyorum" dedi.Duruşmada daha sonra Cemal Temizöz'e söz hakkı verildi. Temizöz'ün konuşmaya başlaması üzerinde salonda bulunan mağdur ailelerinin ellerini açarak beddua ettikleri görüldü.

Yaklaşık 3.5 saat boyunca savunma yapan Temizöz, BDP'nin Köy Koruculuğu'nun kaldırılması için kanun teklifi verdiğini ifade ederek, "Korucular mevzilerini terk ediyor. Gazetelerde hakkımda hükümler kurdular. Toplum mühendisliğinin bir ürünü olarak görünmeyen proganda bakanlığı eliyle propaganda yaptılar. Cemal Temizöz'ü adeta yargılayıp infaz ettiler.

Cemal Temizöz onlar için halledilmesi gereken bir projedir. Balyoz davasında sahte belgelerle 364 TSK mensubu içeri atıldı. Cizre'de görev yaptığım sırada halkla bütünleşip büyük bir yardım kampanyası yaptım. Bu yaptıklarım terör örgütüne karşı halkın yanında olmaktır. Öyle görevlerde yer aldım ki devlet her zaman bana itibar etti.

Bu davada olmadık kişilerin uygunsuz ithamlarıyla karşı karşıyayım. Ortamın nasıl şekillendirilerek çözüm sürecinden ileri demokrasiye gittiğimizi görüyoruz. Biz de bunun bedelini ödüyoruz. Tutukluluğuma artık yeter diyorum. Haksızlıklara karşı asla bükülmeyeceğim" dedi.Daha sonra söz hakkı verilen sanık avukatları da, müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi. Mahkeme verdiği kısa bir aranın ardından duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

DHA