Akil insanlar Dolmabahçe’de

Çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla oluşturulan Akil İnsanlar Komisyonu'nun üyeleri Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisine gelmeye başladı.

04 Nisan 2013 Perşembe 18:34 tarihinde eklendi.

 

Ofise gelen Lale Mansur, görevlerinin ne olduğuna ve kapsamının ne olacağına yönelik bilgi alacaklarını belirtti.
 
Başbakanlık çalışma ofisinde düzenlenen akil insanlar toplantısı öncesi komisyon üyeleri ofise giriş yaptı. Oral Çalışlar, Beril Dedeoğlu, Lale Mansur, Tarhan Erdem, Hilal Kaplan, Yılmaz Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu akil insanlar isim kontrollerinin ardından ofise giriş yaptı.

Ofise girişte basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Lale Mansur, “Ben de sizin bildiğiniz kadarını biliyorum, buraya bu görevin ne olduğunu kapsamının ne olduğunu bilmiyorum, bunu öğreneceğiz, şuanda söylenecek çok fazla bir şey yok. En ufak bir katkıyı bir katkı sayarım. Siz ne düşünüyorsanız ben de o kadar düşünüyorum. Bize söylenen bir bölgede görev yapacağımız. Hala savaşın devam etmesinin iyi bir şey olduğunu düşünenlere herhalde süreci anlatmaya yönelik bir şey olacak.” ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan da geniş güvenlik önlemleri altında ofise geldi. Başbakan’ın katılımcılara yapacağı konuşmanın ardından toplantının basına kapalı devam etmesi bekleniyor. 

CİHAN