Akil İnsanlar maden ocağında

Zonguldak’a gelen Akil İnsanlar heyeti, maden ocağına inerek yerin eksi 560 kodundaki işçileri ziyaret etti.

Akil İnsanlar maden ocağında
16 Nisan 2013 Salı 21:49 tarihinde eklendi, 1.093 kez okundu.

Akil İnsanlar Karadeniz Bölge Heyeti Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ve sekreter Fatma Benli, yerin eksi 560 kodunda maden işçilerine çözüm sürecini anlattı. 

 
Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Kozlu Müessesesi Müdürü Kazım Eroğlu’nu makamında ziyaret eden heyet üyeleri, ocak hakkında bilgi aldı. Daha sonra madenci kıyafeti giyerek eksi 560 koduna inen heyet başkanı Hakyemez ile sekreter Benli, heyecanlı anlar yaşadı.

İlk olarak maden ocağının ana galeri bölümündeki işçileri ziyaret eden heyet başkanı Hakyemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sürece ilişkin değerlendirmeler yapmak üzere Karadeniz illerinde dolaşıp halkın görüşlerini alıyoruz. Karadeniz’deki 18 ilin hepsini gezeceğiz. Aynı zamanda sembolik önemi olması açısından yerin altında çalışan taşkömürü işçilerimizi de ziyaret etmek istedik. Sağ olsun kurum yöneticileri de bize bu konuda kolaylık gösterdiler. Şu anda işçi arkadaşlarımızın yanına gideceğiz ve onların bu sürece ilişkin görüş ve düşüncelerini alacağız.

Çünkü gerçekten emeğin değerini bu tür yerlerde daha iyi anlıyoruz. İnşallah memleketimizin her yerinde böyle hoş bir çalışma ortamı olur ve insanlar hiçbir güvenlik endişesi yaşamadan ekmek parasını kazanırlar. Bu nedenle maden ocağı ziyareti, bizim için özel bir önem taşıyor.” dedi.
 
Daha sonra işçi paytonuna binen heyet, ocağın pano ayak kısmında kömür kazan işçilerle görüşmeye gitti. Bu arada heyet sekreteri Fatma Benli’nin heyecanlı olduğu görüldü.

CİHAN