Akil insanlar PKK'lıların ailelerini dinledi

Can Paker başkanlığındaki Akil İnsanlar Doğu Anadolu heyetinden Abdurrahman Kurt, Sibel Eraslan ve Zübeyde Teker Hakkari'de bir evde çatışmalarda öldürülen PKK'lıların aileleriyle bir araya geldi.

Akil insanlar PKKlıların ailelerini dinledi
17 Nisan 2013 Çarşamba 23:56 tarihinde eklendi, 1.584 kez okundu.

 

Evlatları PKK terör örgütü saflarında iken çıkan çatışmalarda ölenlerin yakınları, akan kanın bir an önce durdurulmasını istedi. En büyük acıyı Hakkari bölgesinin yaşadığını belirten PKK'lıların yakınları Başbakan Erdoğan'a selam gönderip, çatışmaları durdurması halinde yerinin cennet olacağını ifade ettiler.
 
Biçer Mahallesi'nde bir evde ailelerle Kürtçe ve Türkçe konuşan heyet üyeleri PKK'lıların yakınlarının söylediklerini tek tek not etti. İki kardeşi, iki yeğeni 1992-1996 yılları arasında Hakkari kırsalındaki çatışmalarda ölen ve 2 yeğeni hala dağda olan Kahhar Demir, "Akan kan bir an önce dursun, insanlar ölmesin, analar göz yaşı dökmesin" dedi.
 
Bir kızı geçen yıl çatışmada ölen ve 2 oğlunun PKK'ya katıldığını belirten Şükrü Kaya ise en büyük acıyı Hakkari bölgesinin yaşadığını ve hiç kimsenin bu acıyı görmediğini ifade etti. 
 
"HEM ÖLEN OĞLUMUN, HEM UZMAN ÇAVUŞUN YASINI TUTTUM"
 
Heyettekileri en çok 9 Ocak 2013'te Çukurca'daki Karataş Karakolu'na yapılan saldırıda çıkan çatışmada öldürülen 14 PKK'lıdan biri olan Emrah Kaya'nın annesi Sıdıka Kaya'nın söyledikleri etkiledi.

Kürtçe konuşan Sıdıka Kaya, haberleri izlediğinde bir uzman çavuşun şehit olduğunu ve annesinin feryatlarını televizyonda görünce gözyaşlarına boğulduğunu belirterek, "Ben o uzman çavuşa çok üzüldüm. O annenin söyledikleri hala kulağımda. O yara hala içimde. Birkaç saat sonra bana oğlumun öldürüldüğü haberi geldi. Ben o gün hem öldürülen o uzman çavuşun, hem de oğlum Emrah'ın yasını tuttum. Başbakan'a benim selamımı iletin. Bu kanı durdurursa bilsin ki onun yeri cennettir" dedi.

CİHAN