Akil insanlara Hacıbektaş'da protesto

Kırşehir'de barış sürecine ilişkin düzenlenecek toplantıya giderken Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine uğrayan Akil İnsanlar İç Anadolu heyeti, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İP ve CHP Gençlik Kolları üyelerinin oluşturduğu grup tarafından protesto edildi.

Akil insanlara Hacıbektaşda protesto
29 Nisan 2013 Pazartesi 21:45 tarihinde eklendi.

 

Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar heyeti, akşam saatlerinde Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi yakınlarındaki Kapadokya Havalimanı'na indi. Buradan karayolu ile Hacıbektaş ilçesine geçerek, Hacıbektaş Veli Müzesi'ni gezen heyete, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İP ve CHP Gençlik Kolları üyeleri tepki gösterdi.

Ellerindeki Türk bayrakları eşliğinde Hacıbektaş Veli Müzesi yakınlarında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup 'Biz Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz' ve 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sloganları ile ıslıklar eşliğinde protesto etti.
 
PROTESTOCULAR OLAYSIZ ŞEKİLDE DAĞILDI
 
Geniş güvenlik önlemleri alan polis, heyet ile protestocular arasında etten duvar oluşturdu, kimsenin yaklaşmasına izin vermedi. Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyeti, Hacıbektaş Veli Müzesi'ndeki aslanlı çeşmeden su içtikten sonra müzenin değişik mekanlarını ziyaret etti. Hacıbektaş Veli'nin dergahına da giderek müze yetkililerinden bilgi alan heyet üyeleri, burada dua etti.
 
Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmet Taşgetiren, arkadaşları ile birlikte dergahın ruhaniyetiyle buluşma imkanı bulduklarını söyledi. Taşgetiren "Hacıbektaş-ı Veli'yi önce ziyaret edip onun ruhaniyetini yüklenelim, kalbimiz onunla buluşsun diye öncelikle burayı ziyaret ettik. Dergah iklimi gerçekten farklı bir iklim. Arkadaşlarımız buranın ruhaniyetiyle buluştu. Güzel duygular oluştu. İnşallah buradan yola çıkarak yapacağımız ziyaretler hayırlı ve bereketli olur, diye dua ediyoruz"dedi.
 
Gazetecilerin 'Çekilme süreci' ile ilgili sorusuna karşılık Taşgetiren, Hacıbektaş Veli Dergahının sulh mekanı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
 
"Vallahi burada çekilmeyi konuşmayalım. Dergahın iklimi içerisinde bunları konuşmak gerekmiyor. Şöyle söyleyebiliriz. Buralar sulh ve barış mekanı. İslam'ın en güzel ikliminin hissedildiği bir mekan. Bu dergah iklimi bütün memleketimize yayılsın. Bütün çabamız bunun içindir.

Zaten onun için ziyarette bulunduk. İnanıyorum ki böyle Allah dostlarının yaşadığı bir memleket olarak Konya'nın Mevlana'sı, Eskişehir'in ve Karaman'ın Yunus Emre'si, buranın Hacı Bektaş-i Veli'si, memleketimizin manevi bekçileridir. Sulh, bereket, selamet bekçileridir. Onlardan aldıklarımızı Kırşehir'e, memleketimize taşıyacağız. Bunu söylemek isterim."

DHA