Akil insanlara şok öneri

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, akil insanların Öcalan ve Kandil’le de görüşmesi gerektiğini söyledi.

Akil insanlara şok öneri
20 Nisan 2013 Cumartesi 15:06 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.

 

Muş’un Varto ilçesini ziyaret eden Sırrı Sakık, parti binasında vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Sakık, “PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tarihi açıklaması, kardeşlik adına bir milattır. Kürt halkı açısından Sayın Öcalan’ın 21 Mart’ta sunduğu manifesto, kardeşlik adına, ortak hukuk adına bir milattır. Sayın Öcalan barış elini uzatmıştır. Barış elini uzatan Sayın Öcalan’ın barış elini siyasal iktidar, devlet tutmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı Muş’a geldi. Daha önce de, ‘Bu coğrafyada güzel şeyler olacak’ demişti ama bu sözden sonra birçok olumsuz şey yaşandı. Muş’ta yemekte, ’Kardeşliğin hukuku inşa edilmelidir’ dedi. Yalandan kardeşlik olmaz. Kardeşlik lafları hayat bulmalı, kardeşlik hukuku inşa edilmelidir. Yani anayasada, hukukta Kürtlerin hakkına, hukukuna vurgu yapılmalı, güvenceye alınmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanının bu sözünü çok önemsiyoruz” diye konuştu.
 
“AKİL İNSANLAR, KANDİL VE ÖCALAN İLE DE GÖRÜŞSÜN”
 
Sakık, 1999’daki geri çekilme sürecine de değinerek, “1999’da devlet gitti, Sayın Öcalan’la görüştü. Masaya oturdular, barışı konuştular. Oturup Kürt sorununu çözeceğiz, dediler. Sayın Öcalan da barış için silahlı güçleri sınır dışına çekme kararı aldı. İki de barış grubu geldi. Gelen barış gruplarındakiler ağır cezalara maruz kaldı. Gerilla sınır dışına çıkarken gittiler, pusuya girdiler. 400-500 gerilla tuzağa düşürüldü öldürüldü. Bunun adı görüşme değil, bunun adı alçaklıktır. Kürtler bu alçaklığı biliyor" iddialarında bulundu.
 
Bundan dolayı Kürt halkının duyarlı ve hassas olduğunu söyleyen Sakık, "Biz siyasetçileri ve akil insanları uyarıyoruz. Akil insanlar sadece halkla görüşmemelidir. Gidin Sayın Öcalan’la, Kandil’le de görüşün. Onlar ne diyor, onları da dinleyin. Kimin ne eksiği varsa gidin tespit edin, hakem rolü oynayın. Şimdiye kadar yapılmadı, umarız önümüzdeki süreçte olur” ifadelerini kullandı.

İHA