Akıllı ceplerin yakın geleceği

Önümüzdeki aylar, iOS, Windows Phone, Android be BlackBerry için neler getirecek?

Akıllı ceplerin yakın geleceği
18 Temmuz 2012 Çarşamba 16:17 tarihinde eklendi, 1.072 kez okundu.

 

Cep devleri arasındaki savaş, bu sonbaharda yine kızışacak. Google, Apple, RIM ve Microsoft mobil işletim sistemlerinin yeni sürümleriyle karşımıza çıkmaya hazırlar. İşte önümüzdeki aylarda bizi bekleyen işletim sistemleri
 
iOS 6: Apple, 11 Haziran'daki yıllık WWDC konferansında bu sonbaharda gelecek iOS 6 güncellemelerini duyurmuştu. Bu özellikler arasındaki Facebook entegrasyonu, video arama gibi özelliklerin çoğu, Windows Phone ve Android'de bulunuyordu. Öne çıkan diğer özellikler arasında web okuma, 3D haritalar, daha akıllı bir Siri bulunuyor.
 
BlackBerry 10: RIM, mobil işletim sistemi BlackBerry 10 işletim sisteminden bazı bölümleri mayıs ayında göstermişti. İşletim sisteminin yeni sürümü, daha temiz, yeni bir arayüzle gelecek. Bunun yanında Flow adında yeni bir çoklu görev özelliği, cümlelerinizi tahmin edebilecek. Yeni kamera işleme özellikleri, yüzleri algılayabilecek, yeni bir işlev sayesinde önceki kareye geçerek istediğiniz yüz ifadesini elde edebileceksiniz.
 
Windows Phone 8 ve Android 4.1
Windows Phone 8: Mobil platform, 20 Haziran'da Microsoft tarafından tanıtılmıştı. WP8, çoklu işlemci desteği, iki yeni çözünürlük desteği ve NFC desteği ile gelecek.
 
Microsoft, Windows Phone 8'e VoIP özellikleri de ekliyor ve çoklu görevi daha akıcı hale getirmek üzere çalışıyor. Bazı söylentilere göre ise şirket, tek elle yazmayı kolaylaştıran bir sanal klavye üzerinde çalışıyor.
 
Windows Phone 8'li ilk cepler, bu sonbaharda piyasaya sürülecek.
 
Android 4.1 "Jelly Bean": Google, Jelly Bean'i 27 Haziran'da tanıtmıştı. Bu sürümdeki en önemli değişiklikler, gözden geçirilen arama uygulaması ve yeni, genişleyebilen uyarılar. Yeni bir işlev olan Google Now ise GPS konumunuzu ve diğer uygulamalardan bazı veriler kullanarak hayatınızı organize etmenize yardımcı oluyor.

chip.com.tr