Akıllı Televizyon Teknolojisi Nereye Gidiyor?

Akıllı televizyon yani smart tv teknolojisi LED, Plazma ya da LCD gibi bir teknoloji değildir. Akıllı televizyonların işletim sistemi sayesinde farklı özellikler televizyon ile birlikte kullanılır.

Akıllı Televizyon Teknolojisi Nereye Gidiyor?
29 Kasım 2017 Çarşamba 23:17 tarihinde eklendi, 2.919 kez okundu.

Akıllı televizyon yani smart tv teknolojisi LED, Plazma ya da LCD gibi bir teknoloji değildir. Akıllı televizyonların işletim sistemi sayesinde farklı özellikler televizyon ile birlikte kullanılır. Yani akıllı tv, televizyon üstünden internete bağlanmaya ve özel uygulamaları kullanmaya imkan veren bir işletim sistemine sahiptir. Smart tv olan bir cihazda internete bağlanabilirsiniz, sosyal medya platformlarını kullanabilir, bu sisteme entegre edilen oyunları oynayabilir ve farklı uygulamaları çalıştırabilirsiniz. 4K tv ve akıllı televizyon fiyatları hakkında bilgi alabilmek için cimri.com’a ulaşabilirsiniz.
 

Akıllı Televizyon Özellikleri Nedir?
 


 

 

Akıllı televizyonlar, kullanıcılar için faydalı birçok özelliği içinde barındırıyor. USB/DLNA üzerinden video oynatma özelliği sayesinde usb bağlantısı ile dilediğiniz film, müzik videosu ve görüntüyü televizyonda izleme olanağı buluyorsunuz. Tv koltuğu ve ses sistemleri ile evde sinema keyfini ikiye katlamanız da mümkün oluyor.
 

Android ya da Tizen gibi komple işletim sistemlerine sahip smart tv’ler sayesinde android cihaz kullanıyormuş gibi bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kusursuz uygulama desteği sunan akıllı televizyonlar sayesinde birçok değişik uygulamayı kullanabilir ve yüksek çözünürlüklü, çarpıcı grafiklere sahip oyunları oynayabilirsiniz.
 

Akıllı televizyonlar, teknolojik eklentileri sayesinde PVR/DVR işlevi ile yayınları kaydetmenize olanak sağlıyor. Ayrıca farklı kaynaklardan medya, görüntü ve ses dosyaları indirmenize yardımcı oluyor.
 

Bir kamera ya da dahili bir mikrofon aracılığıyla kumanda kullanmadan smart tv’yi sesli komut sistemiyle yönetmeniz ve kontrol etmeniz büyük bir konfor sağlıyor.
 

Twitter, Facebook, Tumblr, Pinterest, Instagram ve Youtube gibi sosyal ağlara giriş yapmanıza ve gezinmenize imkan veren akıllı tv’ler her türlü sosyal ağa destek veriyor.

Bunun yanı sıra akıllı tv’ler, internette gezinme ve akıllı cep telefonlarıyla bağlanabilme imkanı da tanıyor.
 

Büyük bir hafızaya sahip olan ve muhteşem video izleme deneyimi sunan akıllı televizyonlardan görüntülü telefon görüşmesi yaparak uzaktaki sevdiklerinize anında çok rahat bir biçimde ulaşabiliyorsunuz.

Smart TV Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Akıllı televizyon almadan önce birkaç ekstra özelliğe dikkat etmekte fayda var. Kablosuz bağlantı özelliği olan bir cihaz almanız daha fazla kablo ile uğraşmanızı engelleyecek ve konfor sağlayacaktır. Smart Share özelliği bulunan akıllı televizyonlar kablo bağlantısına ihtiyaç olmadan telefon, pc ve tablet ile doğrudan bağlantı sağlar. Böylece bu cihazlardaki fotoğraf ve videolar, tv ekranına aktarılır.
 

Bu cihazlarda PVR/DVR desteği olmasına dikkat ederseniz evde olmadığınız zamanlarda bile en sevdiğiniz dizilerin bölümlerini televizyona kaydetme imkanınız olur.
 

Kablosuz klavye desteği sunan smart tv’leri tercih ederek büyük bir kolaylık sağlayabilirsiniz. Böylece ekrana bağımlı kalmadan uzaktan internette gezinebilirsiniz.

Smart tv’lerde aslında birçok uygulama hazır yüklenmiş şekilde karşınıza geliyor. Fakat farklı uygulamalara ihtiyaç duyduğunuz takdirde smart tv’nin uygulama mağazasından dilediğiniz aplikasyonu indirebilirsiniz.