Akın İpek böyle gitti !

Koza İpek Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in, yurtdışına kaçış görüntüleri ortaya çıktı.

Akın İpek böyle gitti !
03 Eylül 2015 Perşembe 05:37 tarihinde eklendi.

Koza İpek Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in, yurtdışına kaçış görüntüleri ortaya çıktı.

Akın İpek, polis operasyonundan 2 gün önce, pazar saat 08.30'da Esenboğa Havalimanı'na geliyor.

Havalimanında sürekli olarak gülümsediği görülen Akın İpek özel jetiyle Londra'ya uçuyor.

Fetullah Gülen'e olan yakınlığı ile bilinen Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in, şirketlerine yönelik operasyonun arifesinde yurtdışına kaçış görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde İpek'in gülümseyerek güvenlik noktasından geçtiği görülüyor. 

GÖSTERMELİK GÜVENLİK... 
SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı görüntülere göre Akın İpek, 30 Ağustos Pazar günü sabah 08.30'da, yanında kendisine refakat eden şoförü ve 3 kişi daha olduğu halde, Ankara- Esenboğa Havalimanı'na geldi. Üzerinde leylak rengi gömlek bulunan İpek, çıkış yapacağı güvenlik kapısına doğru ilerliyor ve uçağın kaptanı tarafından havalimanında karşılanıyor. Güvenlik noktasından üstün körü bir arama ile geçiyor. Sürekli güldüğü görülen İpek hatta bir ara aranıyor görüntüsü vermek için ellerini havaya kaldırır gibi yapıyor. İpek, arama noktasından geçip yanındakilerle vedalaştıktan sonra da uçağın bulunduğu piste yöneliyor. 



YÜRÜYEREK UÇAĞINA GİDİYOR 

Piste girerken yanında sadece kaptan pilot bulunan Akın İpek, piste girip yürüyerek özel uçağına ulaşıyor. Bu anlarda güvenlik kamera görüntüleri saat 08.42'yi gösteriyor. Birkaç dakika sonra Esenboğa Havalimanı'ndan kalkan, içinde mürettebat ve kendisi dışında kimsenin bulunmadığı TC-IPK tescilli, 14 kişilik Gulf stream 450 tipi özel jet uçakla Türkiye'den ayrılan Akın İpek'in, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Luton Havaalanı'na indiği belirtiliyor. Özel jetin aynı gün saat 17.06'da dönüş yaparak Esenboğa Havaalanı'ndaki hangarda yerini aldığı da belirtiliyor. 

HİMMET TOPLANTISINA BASKIN: 17 GÖZALTI
İstanbul polisi ParalelYapı ile mücadele kapsamında önceki akşam saatlerinde Anadolu yakasında ParalelYapı'nın himmet toplantısına baskın düzenledi. Yaklaşık 10'u mütevelli heyeti üyesi 17 kişi gözaltına alındı. Mali polis, Libadiye'de bulunan FBS bilişim isimli bir firmada Paralel Yapı'nın bir himmet toplantısı gerçekleştireceği bilgisini aldı. Savcılık talimatı ile baskın yapan polis, aralarında yapının İstanbul'daki üst düzey sorumlularının da bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı. Toplantının yapıldığı adreste FETÖ örgütüne finans sağlandığı şüphesi üzerine arama ve el koyma işlemi yapan polisler, çok sayıda yazılı ve dijital belgeye el koydu, çok sayıda bilgisayarın da imajı alındı. Toplantıda Paralel Yapı'nın önemli isimlerinden mütevelli heyeti başkanı Abdullah Büyük'ün de bulunduğu anlaşıldı. 17 şüpheli, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyeti'nde sorguya alındı. Şüphelilerin bugün ya da yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. 

YOKLUĞUNDA TUTUKLAMA KARARI
Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine yurtdışına kaçan Hamdi Akın İpek hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı verdi.


Sabah