Akit'ten tehlikeli manşet

Kürtleri İslamcıları birbirine düşürecek tehlikeli manşet: Apo Şeyh Said'in tırnağı bile olamaz

Akitten tehlikeli manşet
06 Şubat 2012 Pazartesi 15:51 tarihinde eklendi, 3.662 kez okundu.

Kürtleri İslamcıları birbirine düşürecek tehlikeli manşet: Apo Şeyh Said'in tırnağı bile olamaz..

Akit gazetesinin bugünkü manşeti oldukça tehlikeli.. Kürtlerle islamcıları birbirine düşürecek cinsten.. Geçtiğimiz hafta DTK'nın yayınladığı bildiride; "Halkımız için Şeyh Said neyse, Öcalan da odur" ifadesi kullanılmasını manşetine taşıyan Akit gazetesi, STK'lar ve Kürt halkının bu sözleri tepkiyle karşılandığını yazdı.. Gazete ortak görüş şu olduğunu söyledi: Şeyh Said, ömrünü İslâm yolunda harcadı, Apo'nun ise din ile alâkası yok!.. Şeyh Said ile Apo, birbirleriyle kıyas bile edilemez.
 
İşte Akit gazetesinin manşetindeki o haber..
 
Geçtiğimiz hafta sonu KCK terör örgütünün çatı kuruluşu olan DTK iki gün süren Ara Genel Kurulu toplantısı düzenledi ve toplantı sonunda sonuç bildirgesi okundu. Bildirgede teröristbaşı Öcalan'a özgürlük çağrısı ve Özerk Kürdistan isteği vardı. Öcalan'ın Şeyh Said'e benzetilmesi de dikkat çekti.
 
'KÜRDİSTAN BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNİN PARÇASIDIR'
 
Sürekli Özerk Kürdistan çağrısı yapan BDP'ye Güneydoğu'daki STK temsilcilerinden büyük tepki geldi. Akit'e konuşan Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, "Kürdistan kurma amaçları başkasına hizmet etmektir. Büyük Ortadoğu projesi yüz yıllardır sürüyor. Düne kadar Osmanlı üzerinde yapılmaya çalışan bu proje şimdilerde Türkiye üzerinde uygulanmaya çalışılıyor. Ülkeyi parçalayıp yutma politikasından başka bir şey değil. Etnik kökenleri ayırıp küçük devletçikler kurma amacındalar. Kürdistan hayalinin altında da bu yatmaktadır. Büyük İsrail devletini kurmak amacındadır" dedi.
 
'BU OYUN BÜTÜN ORTADOĞU'DA'
 
Son zamanlarda Ortadoğu'da büyük bir kargaşa çıkarıldığına değinen Zeynel Abidin Kıymaz "Ortadoğu'da her zaman kargaşa çıkarıyorlar. Türk-Kürt, Alevi-Sünni-Şii gibi farklılıkları gündeme getirerek, kardeşi kardeşe kıydırıyorlar. Baktığımız zaman ABD'de 72 millet yaşıyor ama hiçbir etnik sorun çıkmıyor ya da çıkarılmıyor. Oysa Ortadoğu ülkelerin tamamına yakınında bir iç sorun var. Türkiye'de de bu kargaşaya BDP Özerk Kürdistan isteğiyle hizmet ediyor. Bunların amacı Kürtlere sahip çıkmak değil, bunların amacı bu kargaşaya bu sorunlara destek olmak" dedi.
 
'KÜRDİSTAN PROJESİ HAYAL BİR PROJEDİR'
 
"Türkiye'de Kürtlerle Türkler kardeşçe yaşamakta ve bu kardeşliğin devam etmesi kanısındayım" diyen Kıymaz "Bunlar, Özerk Kürdistan Projesiyle aslında hayal bir proje peşinde. Bu projeyle Kürtlerin geleceğiyle oynamaktadırlar. Kürt halkını büyük bir maceraya çekmeye çalışmaktadır. Bu proje Kürt halkının geleceğine hizmet etmez, aksine Kürt halkını yoksulluğa sürükler. Hakkari'deki, Urfa'daki, Şırnak'daki vatandaş İstanbul'a pasaportla gitmek istemez" diye konuştu.
 
'HALKIN BÜYÜK BİR KISMI DESTEKLEMİYOR'
 
Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Aykıl da, BDP'nin özerklik isteğini bütün Kürtlere mal etmesinin yanlış olduğunun altını çizerek "Büyük bir kısım BDP'nin bu görüşünü desteklemiyor. Bu durumun bütün Kürtlerin isteğiymiş gibi gösterilmesi büyük yanlıştır. Kimsenin karışmadığı gizli bir seçim olsa Kürt halkının bu görüşe ve bu partiye destek vermediği daha açık görünür. Büyük bir çoğunluk, birlik, beraberlik ve kardeşlik istiyor. Özerk olmak ya da Öcalan'ın özgür olmasını istemiyor" dedi.
 
'CUMA NAMAZINI KULLANANLAR, ŞEYH SAİD'İ DE KULLANIYOR'
 
Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise, BDP'nin teröristbaşı Öcalan'ın Şeyh Said'e benzetilmesini değerlendirdi. Göktaş "Şeyh Said ile Öcalan birbirinden çok farklı insanlardır. Bu benzetme yanlış bir benzetmedir. Eğer Şeyh Said bugün hayatta olsaydı bambaşka bir çizgide olduğu görünürdü. Şeyh Said laikliğe, Kemalistliğe karşı gelmişti. Oysa Öcalan'ın Kemalistlikle ya da laiklikle hiçbir alıp veremediği yok. Zaten dinle de alakası yok. Dün Sivil Cuma ile neyi amaçlıyorsa BDP, bugün Şeyh Said'le de onu amaçlıyor. BDP dini duyguları öne çıkarmaya, dini kullanmaya çalışıyor. Şeyh Said BDP'den, Öcalan'dan çok farklıydı" dedi.
 
ŞEYH SAİD'İN TORUNU AKİT'E KONUŞTU
 
Şeyh Said'in torunları da, dedelerinin Öcalan ile bir tutulmasına tepki gösterdi. DTK bildirisinde "Şeyh Said neyse Sayın Öcalan da halkımız için odur" deniliyordu.
 
Akit'e konuşan Şeyh Said'in torunu merhum Abdülmelik Fırat'ın büyük oğlu Mahmut Fevzi Fırat, "Şeyh Said efendi döneminin Nakşibendi Tarikatı postnişinidir. Tebliğ ve irşat çalışmalarıyla toplumun yeniden uyanışına ve İslam'ın toplum üzerinde inkişafına çalışmış ve toplum içindeki İslamî ve tasavvufi temellerin güçlendirilmesini amaçlamıştır. Bütün mücadelesi bu olmuştur. Putlaştırılmak istenen Öcalan'ın dünya görüşü ve yaşamı ise tam tersidir. Bu Kürtleri laikleştirme, değerlerinden uzaklaştırma projesidir. Birileri Öcalan ve BDP üzerinden bu projeyi yürütüyor. Amaçları Doğu'daki örf ve adetleri, inançları zayıflatmaktır" diye konuştu.