Akman, Almanya’daki şirketleri unuttu

Tutuklanan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 Yöneticisi İsmail Karahan, Zekeriya Karaman ve Mustafa Çelik’i çelişkili beyanlarının ele verdiği ortaya çıktı.

Akman, Almanyadaki şirketleri unuttu
19 Temmuz 2011 Salı 09:53 tarihinde eklendi.

 

Savcılık, Akman’ın Almanya’da 3 şirkette hissedar göründüğü halde bunları mal beyanında göstermediğini tespit etti. Savcılar, değeri 4 milyon Euro’yu bulan ve 3’ü Almanya’da, 1’i Viyana’da bulunan apartmanların kime ait olduğunu sordu. Karahan, binaların Kanal 7 ve şirketlerine ait gayrimenkuller olduğunu beyan etti. Diğer şüpheliler ise binaların kime ait olduklarını bilmediklerini söyledi.
 
Çelişkiye düştü
 
Çapraz sorgulama yapan savcılar, aynı binayı Akman’a yeniden farklı şekilde sordu. Savcıların, “Almanya’da arama yapılan Deniz Feneri binası kime ait” sorusuna ise Akman, “Bu bina Deniz Fenerine ait” yanıtını vererek çelişkiye düştü. Ayrıca Deniz Feneri e.V. ile bağlantıyı da açığa çıkardı. Akman, hâkime, “Adam Opel Strasse’deki binanın VİCE isimli şirket tarafından ve özkaynakları ile satın alındığını hazırlıkta savcılığa arz etmek istedim. Bu bilgiyi vekilim yazılı olarak verebilir ya da bugünkü sorguda düzeltebiliriz. Savcılık ifadem aradan uzun yıllar geçmesi nedeniyle sehven ifade edilmiştir. Doğru ifadem şu an huzurda vermiş olduğumdur” dedi.