"AKP, aileleri dahi bölünme noktasına getirdi"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, AKP’nin gerilim siyasetini eleştirerek, “Başbakan ve AKP, kendini Yüce Yaratıcı'nın yerine mi koyuyor. Bizim kültürümüzde alnı secdeye gelen insana kin kusmak yoktur. Nefret yoktur. Bölücülük yoktur. Allah’a, Peygamber’e ortak koşmak yoktur. Kendini hâşâ Tanrı yerine koymak yoktur.” dedi

AKP, aileleri dahi bölünme noktasına getirdi
28 Ocak 2014 Salı 18:46 tarihinde eklendi.

Selahattin Şenliler yaptığı yazılı açıklamada, bu anlayışla siyaset yapanların, iktidar ve güç zehirlenmesi ile hükmetmeye kalkanların, bir gün bu zehirlenmenin kendi bünyelerinde yaratacağı kanseri acı bir şekilde göreceklerini ifade etti.

Tarihte bu topraklardan pek çok hanedanın, kralların, padişahların, sultanların gelip geçtiğini belirten Şenliler, “Bu kültür coğrafyasında pek çok Nemrutlar, Firavunlar yaşadı. Hazreti Musa’yı karşısına alıp, onu inkâr etmeyen falcıların, sihirbazların ellerini ve ayaklarını çapraz kestiren Firavun da ‘Sizin ben bazılarınızı öldürüyorum-bazılarınızı sağ bırakıyorum, diyerek hâşâ ilahlık taslıyordu. Siyasi iktidar uğruna böylesine bir güç zehirlenmesi içinde yaşayanlar, hâşâ kendilerine ulûhiyet atfedenler, millet nazarında Nemrut gibi tarihe-milli hafızaya kaydedilmişlerdir.” hatırlatmasında bulundu.

Şenliler, “Bizim kültürümüzde alnı secdeye gelen insana kin kusmak yoktur. Nefret yoktur. Bölücülük yoktur. Allah’a, Peygamber’e ortak koşmak yoktur. Kendini hâşâ Tanrı yerine koymak yoktur. ‘İktidarın yanında olmayanları inlerinde bulacağız’ diyerek hayvan gibi görmesi ne kadar çirkin ve günah ise; PKK’nın, bölücülerin siyasi yapılanması ve devlet içinde devlet olarak oluşturduğu KCK’yı unutturmaya çalışması da milli hafızaya o nispette işlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

“AKP’NİN GERGİNLEŞTİRDİĞİ ORTAM AİLELERİ DAHİ BÖLÜNMENİN EŞİĞİNE GETİRDİ”

AKP iktidarının gerginleştirdiği siyasi ortamdan kaynaklanan bölünmelerin aileleri dahi bölünmenin eşiğine getirdiğini söyleyen Şenliler sözlerini, “‘Ya bendensin ya da düşmanımsın’ anlayışı ile siyaset yapanlar iktidarı kaybettiklerinde kendinden olmayanların arasında nasıl gezeceklerdir?

Sorumlu mevkide bulunanlar, toplumun önüne çıkanlar, kanaat önderleri kullandıkları dili çok iyi seçmeleri gerekir. Yukarıda söylenen sözlerin, gurur ve kibir içinde karşısındakileri aşağılayan, hor ve hakir görerek, buyurucu tavır içinde gerginlik yaratanların ve bundan siyasi menfaat umanların bu millete verecekleri barış ve huzur olamaz.” diye tamamladı.
 


CİHAN