"AKP antidemokratik uygulamalarla kaybetti"

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, AK Parti hükümetinin 4 yıl önce Anadolu insanının referandumda sandıkta kazandığı demokratik haklarını antidemokratik uygulamalarla kaybettiğini söyledi.

AKP antidemokratik uygulamalarla kaybetti
25 Şubat 2014 Salı 19:36 tarihinde eklendi.

BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır, parti binasında yaptığı basın açıklamasında hükümetin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası uygulamaya koyduğu antidemokratik uygulamalarla ülkeyi karanlığa sürüklediğini kaydetti.

İktidarın, rüşvet ve yolsuzluğu örtbas etmek için ülkede bütün antidemokratik uygulamaları hayata geçirmede kararlı olduğunu belirten Çayır, bu sebeple 30 Mart mahalli seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu ve bu seçimin aynı zamanda AKP'nin ülkeyi karanlığa götürmesine de bir dur deme olacağını söyledi.

Hükümetin, yolsuzluk ve rüşvet olayını örtbas etmek için sürekli gündemde tutmaya çalıştığı 'paralel devlet' masalllarının artık kabak tadı verdiğini belirten Çayır, "AKP hükümeti için yolun sonu göründü. İktidar meşrutiyetini kaybetti. 30 Mart mahalli seçimleri sonrası Cumhurbaşkanlığı seçimi, ardında da 2014 yılı sonlarına doğru bir erken seçim gözüküyor.

Aba altında soba göstererek ülke yönetilmez. 30 Mart mahalli seçimleri AKP hükümetinin sonunu hazırlayacaktır. İktidar referandum kazanılmalarının hepsini tek tek ortadan kaldırdı. HSYK'yı Adalet Bakanlığı'na bağladı. 12 Eylül askeri darbesinde bile olmayan antidemokratik yasaları AKP hükümeti 2 ay içinde çıkardı." diye konuştu.


CİHAN