''AKP ihanet içinde''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP ihanet içinde
04 Mart 2015 Çarşamba 17:22 tarihinde eklendi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
MHP'li Adan, yaptığı yazılı açıklamada Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısını eleştirerek "AKP ile HDP arasında varılan ve terörist başının onayı ile kamuoyuna açıklanan metnin, Türk milletinin nezdinde hiçbir değeri yoktur. Bu metin bizim katımızda paçavradan ibarettir. AKP ve PKK arasında Oslo'dan bugüne devam eden gizli ve yasadışı görüşmeler, çözümün değil Türkiye'nin bölünmesi hedefi ve mantığı üzerinde kurgulanmıştır.
 
Önerilen maddeler ve terörist başının ağzından çıkan ifadeler hiçbir biçimde meşru değildir. İmralı canisini muhatap alan AKP Hükümeti ihanet içindedir. Terörist başı nasıl ve kime güvenerek Türk milletine meydan okumaktadır? Teröristler hangi cesaretle milletimize maddeler dikte etmektedir? Bu nasıl bir ihanet, nasıl bir oyun, nasıl bir plandır? İmralı canisi ne zamandan beri adam yerine konmaya başlamıştır? İmralı canisinin sözcüleri tarafından Türk milletine dayatılan sözde barış metni; Türk milletine, tarihimize, bayrağımıza, ideallerimize, hükümranlığımıza, bağımsızlığımıza meydan okuyan ve kabul edilmesi mümkün olmayan bir tuzaktır.
 
Devletimizin ve milletimizin başına bir çorap örülmektedir. AKP ve PKK'nın yaptığı pazarlık meşru değildir. Türk milleti ve Türk milletinin kurduğu devlet yeniden tanımlanamaz. Türk milleti Türk milletidir, ötesi, berisi, tartışması yoktur ve olamaz. Türk milletinin ve devletinin istikbali teröristin niyet ve emellerine teslim edilemez. Süslü ve ucu açık cümlelerle milletimizi kandıramazsınız. İmralı'da yazılan metni bize barış diye yutturamazsınız. Onlarca yıllık mücadeleyi ve bu mücadeleyi yürütenleri suçlu ilan ederek, verilen binlerce şehidi görmezden gelerek ve adeta bütün faturayı milletimize keserek yapılan açıklamaları kabul etmiyoruz.
 
AKP, HDP ve PKK'nın seçimleri hedeflediği ve bu seçimlerde işbirliği yapacakları artık gün gibi ortaya çıkmıştır. Bunlar birbirlerine seçim tüyoları vermeye başlamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanı işi gücü bırakmış, Kandil ile İmralı arasında arabuluculuk yapmaya, Kandil'i İmralı'ya şikâyet etmeye başlamıştır. Kandil'e, İmralı'ya, HDP'ye akıl vermek neyin nesidir? Terörist başının kaleminden dökülen metin ve cümleler, AKP ile HDP'nin ortak seçim beyannamesi gibidir. AKP teröristlerle kol kola seçime girecektir. Milletimizin kanına girenlerle işbirliği yapanları milletimiz de, tarihimiz de, Türk milliyetçileri de asla affetmeyecektir.
 
Bu hain planların sahipleri eninde sonunda cezalarını bulacaktır. Biz bu filmleri daha önce de gördük. Terör örgütünün ve İmralı canisinin dilinden konuşanları, onların sahne gerisindeki suflelerini köşelerinden yazanları, bölücü emellere çanak tutanları daha önce de gördük. Türk milleti elbette bu musibetin de üstesinden gelecektir" ifadelerini kullandı.

DHA