"AKP kapısındaki çöp dağlarına baksın"

Belediye meclis üyelerinin listelerinin seçim kurullarına verilmesinden sonra siyasi partilerde hareketlilik artarken CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’den yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

AKP kapısındaki çöp dağlarına baksın
19 Şubat 2014 Çarşamba 18:09 tarihinde eklendi.

Meclis üyelerinin belirlenmesi ardından yaşanan gelişmelerin parti içindeki yansımalarını, “Elbette herkesin isteğini yerine getirmek veya aday adayı olan herkesi meclis üyesi yazmak isterdik ama bu maalesef mümkün değildi.” şeklinde değerlendiren Engin, “Çok donanımlı insanlarımız, maalesef sayı sınırlaması sebebiyle listelerde yer alamadılar. Bunun üzüntüsünü biz de yaşıyoruz, aday adaylarımız ve yöneticilerimiz de yaşıyorlardır." dedi.

Bununla ilgili parti içinden gelen eleştirileri ve ilk heyecanla yapılan açıklamaları bir yere kadar demokrasi adına normal karşılayacaklarını belirten İl Başkanı Engin, "Ancak AKP gibi adı artık yolsuzlukla, eşe dosta devlet kaynaklarını peşkeş çekmekle birlikte anılan bir partinin, kendi kapılarının önünde çöp dağları beklerken bizim kapımıza laf atmalarına müsaade edemeyiz.

Aklısıra CHP’ye sataşarak kendi yolsuzluklarını, vatandaşa çektirdiklerini, hırsızlıklarını unutturacaklarını sanan bazıları bilmeli ki İzmirliler, AKP’nin yolsuzluğunun, işadamlarından toplanan haraçların hesabının verilmesini bekliyor. Çıkmış AKP belediye başkan adayı, aklısıra meclis üyeleri üzerinden bize vuracak. İlknur Denizli’nin yaptığı açıklamalar, ancak onun siyaseten cehaletini, bilgi eksikliğini ve siyasi nezaketten nasibini almamış olduğunu gösterir.

Kendisi listelerde bir adaletsizlikten, yandaştan söz edecekse kendi partisinden tepeden gelme adaylar sebebiyle istifa eden ilçe başkanlarına, üyelerine baksın, o zaman belki biraz başka bir partiye ettiği sözlerden dolayı yüzü kızarır.” şeklinde konuştu. 


CİHAN