"AKP, kendi yarattığı canavarın esiri olmuştur"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ”Türkiye’de yasal veya yasa dışı telefon dinlemeleriyle korku imparatorluğu yaratmayan çalışan AKP, kendi yarattığı canavarın esiri olmuştur.” dedi.

AKP, kendi yarattığı canavarın esiri olmuştur
25 Şubat 2014 Salı 11:30 tarihinde eklendi.

Yasa dışı telefon dinlemeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu, “Başından itibaren telefon dinlemelerinin yarattığı güvensizlik ortamından yurttaşların ciddi endişe duyduğunu, siyaset kurumunun yıprandığını ifade ettiğimiz ve bu yönteme son verilmesi için AKP’ye çağrı yaptığımız halde, ne ilettiğimiz soru önergeleri, ne araştırma önergeleri, ne de kanun teklifleri dikkate alınmıştır. AKP, hukuksuz bir biçimde elde edilen ses kayıtlarını seçim malzemesi olarak kullanmış, Başbakan Erdoğan da siyasî rakiplerine karşı bu kozu kullanmaktan geri durmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Yasa dışı telefon dinlemeleri konusunda gerek avukatlık gerekse siyasetçi kimliğiyle her zaman mücadele ettiğine işaret eden Tanrıkulu, “MİT, 8 Nisan-30 Mayıs 2005 arasında, Türkiye'de telekom hizmeti veren bütün şirketlerin telefon üzerinden gerçekleşen iletişimlerin dökümlerini istemişti. MİT'in bu talebine izin verense, 6 Mayıs tarihli kararıyla, Diyarbakır 6. Ceza Mahkemesi olmuştu. Bu olayla ilgili zamanın Diyarbakır Barosu başkanı olarak MİT hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve elde edilen kayıtların derhal imha edilmesini istemiştik.“ hatırlatmasında bulundu.

Tanrkulu, yaptıkları tüm uyarılara rağmen AKP’nin, hiçbir zaman telefon dinlemelerinin önüne geçmeye çalışmadığı gibi, bu yöntemi sonuna kadar kullandığı ve kullanmaya da devam etiğini tekrarlayarak, “Ancak daha önce de söylediğimiz gibi hiçbir hükümet, korku imparatorluğuyla ayakta kalamaz.” diye konuştu.


CİHAN