"AKP teşhir olmaya başladı"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'yi çetecilikle suçlayarak "AKP teşhir olmaya başladı." dedi.

AKP teşhir olmaya başladı
20 Ocak 2014 Pazartesi 22:46 tarihinde eklendi.


BDP Genel Başkanı Demirtaş, partisinin Adana il teşkilatı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada AK Parti'ye ağır eleştirilerde bulundu. Demirtaş, AK Parti'nin, medyayla, polisle, yargıyla kendilerine karşı bir savaş yürüttüğünü iddia etti.

AK Parti'yi çetecilikle suçlayan Demirtaş, "Bugüne kadar kirli ittifaklar kurmuş olan bütün bu çeteci anlayışlar ve çetinin kurucu mimarı olan AKP artık teşhir olmaya başladı." şeklinde konuştu.

“Bizim yenilmezliğimiz karşısında, direnişimiz karşısında birbirine düşmek zorunda kaldılar.” ifadesini kullanan Selahattin Demitaş, şöyle devam eti: “Rant paylaşımı, egemenlik paylaşımı, çıkar paylaşımı, dolarların paylaşımı, euroların paylaşımı nedeniyle birbirine düşmek durumunda kaldılar.

AKP ideolojik bir birlik değildir. Bir inanç etrafında bir araya gelmiş partililer değil, onları bir arada tutan halkın çıkarları değil. AKP büyük bir anonim şirkettir. Ben bir iddia ortaya atıyordum. Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip mezunu değildir, ticaret lisesi mezunudur araştırın diyordum, inanmıyorlardı. Bakın ortaya çıktı. Yıllardır kafayı sadece ticarete çalıştırmış. Sermaye büyüyünce, ortadaki rant büyüyünce kavga da büyüdü. Ortaklık bozulunca bütün pislikler ortaya dökülmeye başladı.”

“Bizim üzerimizden bir savaş yürüterek kendilerini gizliyorlardı." diyen Demirtaş, "İşte o dönem bitti. 30 Mart'ta oylar sadece belediye başkanlığı koltuğu için kullanılmış olmayacak. AKP’nin 12 yıllık iktidarı boyunca içeride ve dışarıda yaptığı bütün hataların halk tarafından artık görülmeye başladığının ilanı olacak. El Kaide ve El Nusra çetelerine gönderilen silahların, paraların, verilen desteğin halk tarafından kabul edilmediğinin ilanı olacak. 2023’ü hedefleyip 2023’e kadar tek başına iktidar olmayı, Türkiye’yi yönetmeyi hayal edenler açısından bu mart seçimleri kabusa dönüşecek.” şeklinde konuştu.


CİHAN