AKP'de ''Haşhaşi'' istifası

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın "Haşhaşi" benzetmesini içine sindiremeyen Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Karakurt belde Belediye Başkanı Necdi Özkan, AK Parti’den istifa etti.

14 Şubat 2014 Cuma 16:29 tarihinde eklendi.

AK Parti Kırkağaç Belediye başkan adayı Hasan Karaosmanoğlu da kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve halkın isteklerinin gözardı edildiğini ileri sürerek istifasını verdi.

Başkan Özkan, istifasını hem seçim kuruluna hem de AK Parti teşkilatına verdiğini söyledi. 12 yıldır Karakurt’ta belediye başkanlığı görevini sürdüren Özkan, 17 Aralık sürecinden sonra cemaat mensuplarının haksız yere eleştirildiğini söyledi. Özellikle Başbakan Erdoğan’ın "Haşhaşi" benzetmesini içine sindiremediğini, AK Parti’nin ANAP’laşmasıyla Millî Görüş çizgisinde olanların partiden tasfiye edilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti. Özkan, “Bu nedenle hem Kırkağaç Belediye Meclis üyeliği aday adaylığından hem de AK Parti üyeliğinden istifa ettim. Dilekçemi seçim kurulu başkanına ve AK Parti ilçe teşkilatına verdim.” dedi.

Kırkağaç İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan, daha sonra milletvekili aday adayı olan fakat listeye alınmayan, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde partisinden belediye başkan aday adayı olan fakat yine teşkilatı tarafından değerlendirilmeyen Karaosmanoğlu da istifa ettiğini açıkladı. Karaosmanoğlu, “Kırkağaç’ta 2004 yılından bugüne yerel seçimlerde halkın istekleri, teşkilatın görüşleri ve anket sonuçları gözönüne alınmamış. Hakkı üstün tutan bir görüşten ayrı bir karar mekanizması işletilmiş. Milletin dediği değil, 10 yıldan bu yana sermayenin dediği olmuş. Kırkağaç halkına dayatma yapılmış ve milletin hakkı, demokratik olmayan yöntemlerle gasp edilmiştir.” şeklinde konuştu. 


CİHAN