"AKP'liler, Kavurmacı'nın üzerine titriyor"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, tahliye edilmesine ilişkin sorularının TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından geri gönderildiğini açıkladı. Yarkadaş, "Önerge, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı da rahatsız etmiş. Topbaş'ın damadı Kavurmacı'yı adeta koruma çemberine almışlar. AKP'liler Kavurmacı'nın üzerine titriyor" de

AKPliler, Kavurmacının üzerine titriyor
25 Mayıs 2017 Perşembe 15:58 tarihinde eklendi.
CHP'li Yarkadaş, Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'a 9 soruluk bir yazılı önerge verdi. Yarkadaş'ın açıklamasına göre, önergesi Meclis Başkanı Kahraman tarafından 'Bunlar özel yaşama ilişkin sorular' denilerek, geri gönderildi.
 
"KAVURMACI'YI ADETA KORUMA ÇEMBERİNE ALMIŞLAR"
 
Önergesinin geri gönderildiğini söyleyen CHP'li Yarkadaş, "TBMM'nin iç tüzüğünün 96. maddesine dayanarak verdiğim dokuz soruluk önerge, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı da rahatsız etmiş. Topbaş'ın damadı Kavurmacı'yı adeta koruma çemberine almışlar. AKP'liler Kavurmacı'nın üzerine titriyor. Ona ilişkin hiçbir sorumuza yanıt vermiyorlar. Dün de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a genel kurulda Kavurmacı'nın nerede olduğunu sordum. O da sorumu yanıtlamadı. Belli ki; büyük bir uzlaşma var ve damada toz kondurmayacaklar. Zaten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün 'Kavurmacı'nın tahliyesi yargının işidir' diyerek, 'Bu işi fazla kurcalamayın' mesajı verdi. Ağır Ceza Mahkemesi de Kavurmacı'ya ilişkin iddianameyi kabul etmedi. Bunlar kendiliğinden olan şeyler değil. Dün gece Bank Asya Genel Müdürü de tahliye edildi. Bank Asya'ya iki TL yatıranlar tutuklu; Bank Asya Genel Müdürü serbest. Parası olan çıkıyor, gariban ise cezaevini boyluyor" diye konuştu. 
 
"BAŞBAKAN'A SORDUĞUMUZ SORU 'ÖZEL YAŞAMA İLİŞKİN OLDUĞU' GEREKÇESİYLE GERİ GÖNDERİLDİ"
 
Meclis Başkanı Kahraman'ın geri gönderdiği soruları da paylaşan Yarkadaş, "Geri gönderilen önergemizdeki bir soru Kavurmacı'nın tahliyesi karşılığında Kadir Topbaş'ın yeniden aday olmama pazarlığının yapılıp yapılmadığıydı. İsmail Kahraman, bu soruyu özel yaşama ilişkin olduğu gerekçesiyle reddetmiş. Bir diğer soru ise Kavurmacı'nın cezaevi hasta sevk zincirinde olmamasına rağmen, özel hastane raporuyla tahliye edilmesine ilişkindi. Biz o soruda anayasanın ilgili maddelerinin ihlal edilmesine neden sessiz kalındığını sorduk. Başbakan'a sorduğumuz bu soru da 'özel yaşama ilişkin olduğu' gerekçesiyle geri gönderildi" dedi. 
 
"KAHRAMAN BU SORULARI GERİ YOLLADIĞINA GÖRE, CEVABIMIZI ALMIŞ OLDUK"
 
İsmail Kahraman'ın geri yolladığını ve Başbakan Yıldırım'a ulaştırmadığını belirttiği diğer soruyu da açıklayan Yarkadaş, şöyle devam etti: "Cezaevinde 1081 tutuklu hasta ve tahliye bekliyor. Bu sayı bizim değil Adalet Bakanlığı'nın açıkladığı bir veri. Benim Meclis'te gündeme getirdiğim bir tutuklunun durumunu da aynı önergede dile getirdim. Wernice Korsakoff hastası Bülent Özdemir ile şizofreni hastası Kemal Gömi'nin durumuna dikkat çektim ve 'Bu kişiler siyasi akrabalara sahip olmadıkları için mi tahliye edilmiyor?' diye sordum. Başkana Kahraman bu sorumdan da rahatsızlık duymuş; çünkü; aynı soruda 'Bu kişilerin hastalıkları, Kavurmacı'nınkinden daha mı önemsizdir?' demiştim. Kahraman bu soruları geri yolladığına göre, cevabımızı almış olduk aslında"
 
"MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN, KAFAYI RANTA TAKMIŞ"
 
Geri gönderilen 9 sorusu içinde, Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin tüm soruların olduğunu; ancak bunların da cevapsız kaldığını söyleyen CHP'li Yarkadaş, "Meclis Başkanı Kahraman, Meclis'i çalıştırıp denetim görevimizi sağlıklı bir şekilde yaptırmak yerine, kafayı ranta takmış. Onun zihnindeki meclis, geniş bir arazi üzerinde bulunan ve derhal satılıp paraya çevrilmesi gereken eski bir binadan ibaret. O meclis binasının yerini, imara açılacak; AVM'lere ve otellere peşkeş çekilecek bir arazi görüyor. Demokrasi zihninde en küçük bir yer bile işgal etmiyor" diye konuştu.