Aksa’da soğutma işlemleri devam ediyor

Aksa Akrilik Kimya AŞ’de dün meydana gelen yangınla ilgili soğutma çalışmaları devam ediyor.

Aksada soğutma işlemleri devam ediyor
28 Ocak 2013 Pazartesi 12:59 tarihinde eklendi, 1.144 kez okundu.

 

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürü Bekir Kaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksa Akrilik Kimya AŞ’de dün meydana gelen yangının soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Kaş, çalışmaların bu akşama kadar tamamlanacağını belirterek,
 
“Halen soğutma çalışmaları devam ediyor. Bugün akşama doğru yeri teslim ederiz diye düşünüyoruz. En son üzerini köpükle kapatıp soğutma çalışmasını bitirmek istiyoruz. Şu anda orada bulunan 6 kişilik ekibimiz köpük basıyor. Çalışmamız bittikten sonra fabrika yetkilerine yeri teslim edeceğiz, onlar da enkaz kaldırma çalışmalarına başlayacak.” açıklamasında bulundu.
 
İZİNLER KALDIRILDI
 
Yangın anında yapılan müdahale ve çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaş, “3 vardiyamız vardı. Tüm izinleri kaldırdık. Vardiyası olmayan personeli göreve çağırdık. İlk olarak yangına 7 araçla müdahale ettik. Civar illerden, Bursa’dan, Kocaeli’nden gelen ekipler de vardı. Toplam 15’e yakın araç çalışma yaptı. Araçların çoğu gitti. Kocaeli’nden gelen bir şnorkel kaldı. Biz de 3 tane aracı orada bıraktık.” dedi. 
 
Yangında şartların kendileri için elverişli olduğuna değinen Kaş, “Yangında olumlu olan taraf aşırı rüzgarın olmamasıydı. Şiddetli rüzgar ve lodos olsa belki de o kadar yakından müdahale şansı vermeyecekti. Hava şartları bizim lehimizeydi. Alevler kimya tesislerine, kimyasallara sirayet etmeden yangını söndürme çalışmalarımız başarıyla tamamlanmıştır.” diye konuştu.
 
“UÇAK GELECEK BİLGİSİ ÇALIŞMALARIMIZI 15 DAKİKA ENGELLEDİ”
 
Kaş, yangını her zaman kontrol altında tuttuklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Müdahalede herhangi bir aksaklık olmadı. Biz ilk etapta elyafın yanarak bitmesini düşünüyorduk. Yanarak söndürme yönetimini denedik. Bir taraftan hem söndürüyoruz hem soğutma işlemini gerçekleştiriyorduk. Amaç burada yangının başka bölümlere sirayetini engellemekti. Yangını çıktığı bölgede hapsetmekti. Bunu da başardık. Aksama olmadı. Sadece uçak geliyor diye 15 dakika ekibi çekme durumumuz oldu. 15 dakikada yangın biraz arttı. Fakat her zaman kontrol altındaydı.”

CİHAN