Akşam Viyana, sabah Yozgat

Hızlı tren çalışmalarının Yozgat, Sorgun ve Saraykent istikametinde devam ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Sabah Viyana'da trene binen kardeşim, sabah burada kahvaltıda olacak" dedi.

Akşam Viyana, sabah Yozgat
20 Kasım 2011 Pazar 17:21 tarihinde eklendi, 3.279 kez okundu.

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Hızlı trenle Ankara, İstanbul ve Avrupa daha yakın olacak. Akşam Avusturya'dan binen kardeşim, sabah burada kahvaltıda olacak" dedi.
 
Bozdağ, AK Parti Akdağmadeni İlçe Teşkilatı 4. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde büyük değişim yaşadığını söyledi.
 
Bölünmüş yollar için asfalt ihalesini yaptıklarını belirten Bozdağ, 2 yılda Yozgat'ı Ankara'ya, Sivas'a, Çorum'a ve Kayseri'ye bağlayan bütün güzergahların beton asfalt aşamasını gerçekleştireceklerini kaydetti.
 
Köylerle ilgili çalışmalara da değinen Bozdağ, "Köylerle ilgili önemli adımlar attık. KÖYDES projesi ile Akdağmadeni'nin köylerinde ciddi adımlar attık ve bugün asfaltı olmayan çok az yerimiz kaldı. Standardı yükseltme noktasında da çabalarımız devam ediyor. Köy içi kumlamalar konusunda da önemli mesafe aldık. Bunları daha iyi noktaya getireceğiz" diye konuştu.
 
Hızlı tren projesiyle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Bozdağ, hızlı tren çalışmalarının Yozgat, Sorgun ve Saraykent istikametinde devam ettiğini belirterek, "Hızlı trenle Ankara, İstanbul ve Avrupa daha yakın olacak. Avrupa'da çok insanımız var. Akşam Avusturya'dan binen kardeşim, sabah burada kahvaltıda olacak. Yol güvenliği derdi yok, yolda sıkıntı derdi yok. Çantasını koyduğu zaman eşi ve çocukları ile burada olma imkanı bulacak. Tabii bu ayrı bir imkan, ayrı bir hizmet. Akdağmadeni bu anlamda da değişti" diye konuştu.
 
Akdağmadeni'nde inşaatların kaliteli yapıldığını söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:
 
"İnşaatı artık müteahhitler yaparken insanlar TOKİ'den daha iyisinin olmasını istiyorlar. Bu vesileyle de inşaat kalitesinde önemli değişiklikler oldu. TOKİ'nin Akdağmadeni'nde şu anda ikinci etabı devam ediyor. Kuralar çekildi, martta teslim edilecek. Tabii bütün bunlar büyük bir değişim getiriyor. Türkiye'nin dört bir yanını adalet saraylarıyla donatırken Akdağmadeni'ne de adalet sarayı kazandırdık. Hastanelerde de yeni bir anlayış geliştirirken burada da hastanemiz bambaşka bir hale dönüştü. İnşallah açılışını da hep birlikte yapacağız."