Aksaray Üniversitesi akademisyenin makalesi ödül aldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay Tunç’un 'International Journal of Applied Ceramic Technology' dergisinde yayınlanan makalesi ‘Yayın Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.

Aksaray Üniversitesi akademisyenin makalesi ödül aldı
14 Şubat 2014 Cuma 15:56 tarihinde eklendi.

Konya Teknokent’in yaptığı 'A Sınıfı Dergilerde Yayınlanan Makaleler' değerlendirmesinde, 'Bizmut Oksit Katkılı Polivinil Alkol (PVA) Ara Yüzeyli Au/PVA/n-Si Yapılarının Dielektrik Karakteristiğinin Artırımı' konulu makalesi ile Doç. Dr. Tuncay Tunç ödül aldı. Hazırladığı makale hususunda bilgiler veren Doç. Dr. Tuncay Tunç, gelişen teknolojide yüksek teknoloji ürünlerin önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti. Dünyanın birçok ileri ülkesinde yarıiletken aygıtların üretimiyle, elektronik teknolojisinde çok büyük gelişmeler kaydedildiğini belirten Tunç, “Buna paralel olarak uzay, havacılık, bilgisayar ve iletişim gibi alanlarda büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Günümüzde seramik, polimer ve kompozit nanomalzemeler, teknolojinin en cazip malzemelerinden sayılmaktadırlar. Boyutlarının küçük, yüzey alanlarının büyük olmasından dolayı, çeşitli uygulamalar için eşsiz mekanik, optik, elektronik, manyetik ve kimyasal özellikler sağlarlar. Bu çalışmada, nanoteknolojinin ve polimer yapıların bu üstün özellikleri yarıiletken teknolojisine uygulanmış ve oldukça güzel sonuçlar elde edilmiştir.” dedi.

ASÜ’nün son yıllarda yakaladığı başarı ivmesine akademisyenlerin önemli katkılar sunduklarını ifade eden Rektör Acar, Doç. Dr. Tuncay Tunç’u çalışmasından dolayı kutladı ve başarılarının devamını diledi. 


CİHAN