Aksaray Üniversitesi'nden kitap toplama kampanyası

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 'Okusun da Büyüsün' isimli bir kitap toplama kampanyası başlattı

Aksaray Üniversitesinden kitap toplama kampanyası
24 Şubat 2014 Pazartesi 11:28 tarihinde eklendi.

Kampanya, ilköğretim düzeyindeki çocukların kitaplara olan ilgilerini artırmayı hedefliyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar kampanyaya bizzat destek verdi. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden ve kampanya hakkında bilgi alan Rektör Acar, çocukların daha iyi bir geleceğe sahip olması için kitap okumanın önemine temas etti. Acar, kampanyayı son derece anlamlı bulduğunun altını çizdi. Her yaştan herkese kitap okumayı tavsiye eden ASÜ Rektörü Acar, “Erken yaşlarda kitap okuma alışkanlığını kazanmak, ileriki yaşlarda kitap okuma faaliyetini devam ettirmek açısından çok önemli.” dedi.

Kampanyanın okuma alışkanlığı kazandırma amacı yanı sıra son derece önemli bir işlevi daha olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Acar, şöyle devam etti: “Düzenlenen bu kampanya kapsamında toplanan kitaplarla, Dikmen köyündeki Oğuzata İlköğretim Okulu'na bir kütüphane kurulacak. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak adına başlatılan bu kampanyayı destekliyor, kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizi ve Aksaray halkını kampanyaya destek olmaya davet ediyorum.”

ASÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Elif Abacı ise 17 Şubat’ta başlayan kampanyanın 28 Mart’ta sona ereceğini, ilginin iyi düzeyde olduğunu belirtti. Abacı, kitap bağışlamak isteyenleri kampüste bulunan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na beklediklerini söyledi.


CİHAN