Akşener'den ilginç Nevruz tespiti

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, ''Çocuklarımıza sormamız gerekir, 'aranızda Hızır aleyhisselamı bilen var mı?' diye. Bizim bir de Hıdrellez Bayramımız vardı. Nevruz'da anlaşamıyoruz ama Sevgililer Günü'nü hepsi kutladı öyle değil mi- Hızır aleyhisselamı unuttuk evlere Noel Baba'yı getirdik'' dedi.

Akşenerden ilginç Nevruz tespiti
22 Mart 2012 Perşembe 19:17 tarihinde eklendi, 1.033 kez okundu.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, bazı yatırımlarda KDV muafiyeti getiren kanun teklifinin 5. maddesi üzerinde grubu adına yaptığı konuşmada, ''Kürt halkının özgürlük mücadelesi için TBMM'de bulunuyoruz'' ifadesini kullandı. 
    
Sırrı Sakık, burada yapılan tetikleyici konuşmalarla güvenlik güçlerinin bir halka düşman gibi davrandığını öne sürerek, ''Buradan hamasi nutuklar atarak oraları tetikliyorsunuz. Allah zaten bir bela vermiş bu ülkenin üzerine İçişleri Bakanı. Ağzından çıkanı beyni kontrol edemiyor. Her söylediği insanları tetikliyor'' iddiasında bulundu. 
    
Yasal olarak yapılan Nevruz kutlamalarını eleştiren Sakık, ''Koca göbeklerinizle ateşin üzerinden atlamaya çalıştınız. Unutmayın, hiçbir taklit aslını geçemez'' dedi. 
    
Sakık'ın konuşmasının ardından TBMM Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi. 
    
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, aranın ardından yerinden söz alarak, BDP'li Sakık'ın kürsüde çok çirkin ifadeler kullandığını söyledi. 
    
Tüm kamuoyunun asıl belanın kim olduğunu bildiğini ifade eden Aydın, ''Suçlu-güçlü pozisyonunda görüntü verilmeye çalışılıyor. Aynaya baksınlar önce. Bayram herkesin, tüm milletin bayramıdır. Orta Asya'da da Balkanlar'da da Anadolu'da da kutlanıyor bu bayram. Kandil'e köprü isteyenlerin terörü lanetlemelerini beklemek doğru olmaz zaten. 'Madem Kandil var o zaman bir siyasi parti olarak size ne gerek var' diye sormazlar mı-'' diye konuştu. 
    
Sakık da ''sataşma'' gerekçesiyle söz alarak, sadece durum tespitinde bulunduğunu söyledi. Sakık, ''Kandil bu ülkenin bir gerçeğidir. Siz Kandil ile görüşmediniz mi- Oslo görüşmeleri benimle mi yapıldı- Bunu söylerken neden tepki gösteriyorsunuz- Bu bir realite o zaman'' dedi. 
    
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, son birkaç günde 7 polisin şehit olduğunu anımsatarak, ''Önce bunu görelim. Bu polislerimize PKK kurşunu sıkılıyor. Bu gerçek ortadayken buradan kalkıp da güvenlik güçlerini suçlamak kimsenin haddi ve hakkı değildir'' şeklinde konuştu. 
    
Sakık ise bu sözlere yerinden, ''Ben hiçbir ölünün arasına ayrım koymam. O polisler de benim kardeşimdir. Onların ölmemesi için de sesim bu kadar çıkıyor'' şeklinde tepki gösterdi. 
     
-Akşener'in sözleri- 

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, tartışmanın sürmesi üzerine, ''Konuşmamam lazım burada ama çocuklarımıza sormamız gerekir, 'aranızda Hızır aleyhisselamı bilen var mı-' diye. Bizim bir de Hıdırellez Bayramımız vardı. Nevruz'da anlaşamıyoruz ama Sevgililer Günü'nü, hepsi kutladı öyle değil mi- Hızır aleyhisselamı unuttuk evlere Noel Baba'yı getirdik'' şeklinde tepkisini dile getirdi.