Aksu'dan 'muhteşem' eleştiri!

Müziğin duayen ismi Sezen Aksu da Muhteşem Yüzyıl polemiğine katıldı

Aksudan muhteşem eleştiri!
10 Aralık 2012 Pazartesi 10:18 tarihinde eklendi.

 

"Ülkemizde sinema tadında diziler yapılıyor. Ben birçok diziyi izliyorum, Muhteşem Yüzyıl'ı da severek takip ediyorum" diyen sanatçı, tartışmaları gereksiz bulduğunu söyledi: "Bu tartışmanın dışında olduğumu belirtiyorum ve bu kadar büyük bir tartışma yapılmasına gerek görmüyorum."
 
Çelişki ortaya çıkar
 
Aksu, dizinin yayından kaldırılacağı iddiası hakkında da şunları söyledi: "Muhteşem Yüzyıl, çok seyredilen bir dizi. Bence burada şunun cevabını aramak lazım. Bu kadar çok seyredilen bir dizi söz konusu olduğu zaman, aynı insanlar, parlamentodaki milletvekilini de seçen insanlar. Onların arzusu dışında bu kadar çok talep gören bir dizinin kaldırılması, milletin kendi ile temsilcileri arasındaki çelişkiyi ortaya çıkarır."
 
Meral'e şahidim
 
Sezen Aksu, dizinin yaratıcısı ve yakın arkadaşı Meral Okay'a yönelik "Senaryoyu, tarihi araştırmadan yazmış" eleştirilerine de yanıt verdi: "Ben yanındaydım, çok ciddi ve uzun araştırmalar yaptığına şahit oldum."
"Muhteşem Yüzyıl", Meclis'in de gündemine taşındı. AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, diziyi yayından kaldırmaya yol açacak bir kanun teklifi hazırladı.
 
Astoria Alışveriş Merkezi'nde görüntülenen Sezen Aksu, "Muhteşem Yüzyıl"la ilgili soruları yanıtladıktan sonra mağazaları dolaştı, kıyafet baktı.