Aktaş Sınır Kapısı'nın temeli atılıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yarın Ardahan'a geçerek bölge ekonomisine soluk getirecek, can simidi niteliğindeki Aktaş Sınır Kapısı'nın temelini atacak.

Aktaş Sınır Kapısının temeli atılıyor
15 Kasım 2013 Cuma 20:51 tarihinde eklendi.

Bakan Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte geldiği Kars'tan Ticaret Odası Başkanı Fahri Ötügen’i ziyaret etti.

Kars ve çevresinin, Türkiye ekonomisi için son derece önemli olduğunu, Ardahan-Çıldır-Aktaş-Gürcistan Gümrük Kapısı'nın fiziki alt yapısının yenilenmesine yap - işlet - devret modeliyle başladıklarını aktaran Yazıcı, yarın ise kapının temelinin atılacağını belirtti.

Gümrük kapısının yapımında partnerlerinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olduğunu hatırlatan Bakan Yazıcı, sürecin işleyişinde ilk olarak anlaşmaların yapılmasıyla yer tespitinin yapıldığını, yüklenicilerin yapım çalışmalarına başladığını ve devam ettiklerini açıkladı.

Çalışmaların çok hızlı ve tempolu seyrettiğini de bildiğini ifade eden Bakan Yazıcı, "Yarın alanı ziyaretimizde göreceğiz ve resmi temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Kapının tabi yapılma hikâyesi de var. Onu yarın törende anlatayım. Yine yakın zamanda bu bölgeyi özelde Türkiye ekonomisini ilgilendiren Dilucu Gümrük Kapımızı yeniliyoruz. Onunda sanırım ihale işlemi tamamlandı." dedi.

Öte yandan Bakan Yazıcı, Kars programı çerçevesinde ziyaret ettiği, Kars Ticaret Odası Başkanı Ötügen tarafından kurban kesilerek karşılandı ve Kars halk oyunları gösterisi ile içeri alındı. Burada Kars kaşarının ikram edilen heyete ayrıca yöreye özgü kilim hediye edildi.

Bakan Yazıcı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğ’lu da halıları Hanım Eli Derneği'ne hediye etti. Bakan Yazıcı yarın ise Ardahan’a geçerek Aktaş Sınır Kapısı'nın temelini atacak.


CİHAN