Akyıldız için Osmaniye’de gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul'da MHP Esenyurt ilçe seçim bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız için Osmaniye'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Akyıldız için Osmaniyede gıyabi cenaze namazı kılındı
27 Ocak 2014 Pazartesi 19:38 tarihinde eklendi.

Namazın ardından grup sologanlar atarak saldırıyı protesto etti.

Osmaniye Envar-ul Hamit Camiinde, Ülkü Ocakları tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazına, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu ve yaklaşık 300 kişilik partili ile halk katıldı.

Cenaze namazı sonrası MHP ve Ülkü Ocağı bayraklarıyla yürüyüş yapan grup sık sık slogan atarak saldırıyı kınadı. Yürüyüş, Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Osmaniye Ülkü Ocakları binası önünde sona erdi. Burada bir konuşma yapan Osmaniye Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu, Akyıldız'a karşı düzenlenen saldırıya karşı demokratik tepkilerini yerine getirdiklerini belirterek, sağduyu çağrısında bulundu.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise saldırıyı kınayarak, "Cengiz Akyıldız, Ülkücü Şehitler arasında yerini almıştır, bizlere düşen onun anısına sahip çıkmaktır. Burası MHP Lideri Devlet Bahçeli Bey'in memleketidir. Bize yakışan bir şekilde demokratik tepkimizi ülkücü irade olarak ortaya koymuş bulunmaktayız, bu irademiz herkes tarafından iyi anlaşılmalı ve saygın duruşumuzun her zaman koruyacağımızın bilinmesini istiyorum." dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı. 


CİHAN