Alaaddin Yılmaz yeniden aday adayı oldu

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz üçüncü dönem için AK Parti’den Belediye Başkanı aday adayı oldu.

24 Ekim 2013 Perşembe 21:03 tarihinde eklendi.


İki dönemdir AK Parti’den Bolu Belediye Başkanı olarak seçilerek kendi değimiyle çıraklık ve kalfalık dönemlerini tamamlayan ve ustalık dönemi için yeniden aday adaylığını açıklayan Alaaddin Yılmaz, “Ben Bolu ile ilgili bir resim yapmaya çalışıyorum. Bu resmi yapmak için de partililerimden son bir dönem daha yetki istiyorum.” dedi.

Necip Fazıl Kültür Merklezi’ne Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Merkez İlçe Başkanı Erol Özak, Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve parti teşkilat üyeleri ile birlikte gelen Başkan Yılmaz, aday adaylığı açıklaması öncesinde kendisini kültür merkezinin girişinde bekleyen partililerinin tebriklerini kabul etti. Ardından da alkışlar ve sloganlar eşliğinde salona giren Yılmaz burada da partililerini selamlayarak hoş geldiniz dileklerinde bulundu.

Daha sonra ise Başkan Yılmaz’ın 2004 yılında göreve geldiği günden bu güne kadar yaptığı çalışmalar ile ilgili kısa bir film gösterisi yapıldı. Film gösterimi sonrası bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, Bolu Belediyesi’nde göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projeler hakkında da bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, “Biz parklar yaparken Bolu’nun çehresini de değiştirdik.

Böylelikle insanlar da yavaş yavaş hayatın içine dahil olmaya başladılar. Gece buradan geçilmez denilen yerler şu anda ailecek geç saatlere kadar rahatlıkla gidilen parklara dönüştü. Biz Bolu’dan Abant’a, Mudurnu istikametindeki Tepe Karakolu’na ve Bolu Dağı’na kadar bir kolektör hattı çektiysek bunlar hep sizlerin sayesinde oldu.” diye konuştu.

Konuşmasında salondaki partililerinden son bir dönem daha yetki isteyen Yılmaz, “Ustalık dönemimiz başlayacak. Ustalık döneminde eğer sizler bana tekrar yetki verirseniz ve başbakanımızda bir daha derse, Bolu haklıda eğer seni bir dönem daha başkan olarak görmek istiyorum derse işte o zaman diyebilirim ki bu seçimlerde benim de biraz katkım var. Bu iş bundan ibarettir. Hiç kimse kendisinde bir şey görmesin” dedi.

Belediye Başkanı olmadan önce Bolu ile ilgili bir resim yaptığını ve o resme göre şehri dizayn ettiğini söyleyen Yılmaz, “Yıllardır da adım adım o resmi tamamlamak için uğraşıyorum. Hiçbir çalışmamız rastgele bir çalışma değildir. Terminali oraya yaptıysak resimdeki yeri orada olduğu için yapıldı.

Adliye binası da yeni yerine yapılıyorsa, Kent Meydanı şu anda 19 dönümle başlayıp gelecekte 131 dönüme çıkacaksa ve bu meydan İstanbul’daki Taksim Meydanı’nın iki misli büyüklükte ise böyle bir meydanı resimdeki yeri o şekilde olduğu için yapıyoruz.

Eğer gelecekte Bolu üniversite, turizm ve spor kenti olacaksa resimde ki yeri öyle olduğu için yapıyoruz. Eğer Karaçayır’da dünyada ilk defa sporun her branşının yapılabilineceği bir alan dünyada sadece Bolu’daysa resimde öyle olduğu için yapıyoruz. Gölcük’te irtibatı teleferikle kuracaksak ve orada bir otelle birlikte Gölcük çok farklı bir konuma gelecekse yaptığım resimde öyle olduğu için bunlar yapılıyor. Ben Bolu ile ilgili bir resim yapmaya çalışıyorum. Bu resmi yapmak için sizlerden son bir dönem yetki istiyorum. Allah en güzel doğayı Bolu’ya nasip etmiş.

Şu anda Türkiye’de yaşanabilir kentler arasında Bolu ilk on arasında. Bizim amacımız şu; Eğer bu resmi tamamlayabilirsek o zaman dünyada yaşanabilir kentler arasında ön sıralarda olacak olan Bolu’yu geleceğimize iyi bir şekilde emanet etmiş olacağız. Hepinize desteklerinizden ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yılmaz aday adalığı dilekçesini AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın’a takdim etti.


CİHAN