Alanya'da Bakan Çavuşoğlu sevinci

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 62'nci Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesi, memleketi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sevinçle karşılandı.

Alanyada Bakan Çavuşoğlu sevinci
29 Ağustos 2014 Cuma 16:56 tarihinde eklendi.
Baba Osman Çavuşoğlu, oğlunun kabine açıklanmadan birkaç dakika önce kendisini telefonla arayarak haberi verdiğini, karşılıklı sevinç gözyaşları döktüklerini söyledi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62'nci Hükümet'te Mevlüt Çavuşoğlu'nu Dışişleri Bakanlığı'na getirmesi babası Osman Çavuşoğlu tarafından sevinçle karşılandı. Konya'nın Söbüçimen Yaylası'ndaki evinde tatilini geçiren baba Çavuşoğlu, "Tıpkı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ab Bakanı olmadan önce olduğu gibi beni arayıp dua etmemi istedi.

O da ben de telefonda karşılıklı ağladık. Kendisine 'Sayın Davutoğlu'na çok selam söyle' dedim. O sırada Sayın Davutoğlu yanındaymış, onun da bana selamı olduğunu, Ramazan Bayramı'nda beni Söbüçimen Yaylası'ndaki evimizde ziyaret ettiğinde olduğu gibi yine bol bol dua etmemi istediğini söylemiş. Yeni hükümet vatana millete ve Alanya'mıza hayırlı Uğurlu olsun" dedi.
 
İŞ DÜNYASI SEVİNÇLE KARŞILADI
 
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Çavuşoğlu'nun bilgi, birikim ve siyasi altyapısıyla yeni görevini hak ettiğine inandığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve yeni kabinenin belirlenmesi sürecinin son derece iyi idare edildiğini belirten Sili, "Alanya'nın yetiştirdiği müstesna insanlardan birisi olan Çavuşoğlu'nu kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu geçiş sürecinin iyi idare edilmesi turizm adına son derece önemli. Ülkede olası siyasi karışıklık turizmde sorun yaratabilirdi. Yeni kabineye ve hükümete başarılar diliyorum. Sayın Çavuşoğlu'nun Alanyalı olması dolayısıyla bundan sonra da bölgeye faydalı olacaktır" dedi.
 
HEP İLKLERİ BAŞARDI
 
Alanya Ticaret Ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin de Çavuşoğlu'nun kamuoyu desteği ve kendi kişisel performansıyla bu noktaya geldiğini belirtti. Çavuşoğlu'nun, parti teşkilatları dahil hiçbir kurumu bugüne kadar basamak olarak kullanmadığını kaydeden Şahin, "Gelmiş olduğu bu noktadan dolayı kendisini ve ailesini tebrik ediyorum.

Alanya, Antalya ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Aslında çok olağanüstü bir durum değil. Sayın Çavuşoğlu zaten hep ilkleri başarmıştır. Avrupa Birliği Parlamenter Meclisi Başkanı olduğu dönemde de ülkemizi en iyi şekilde tüm dünyada temsil etmişti. Yeni görevini de en iyi şekilde icra edeceğine inanıyorum" diye konuştu.
 
ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN
 
Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Mevlüt Çavuşoğlu'nun ağabeyi, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da, kardeşinin bugüne kadar aldığı tüm görevleri layıkıyla yerine getirdiğini ve bundan sonra da yerine getireceğine inandığını vurgulayarak, "Allah yolunu açık etsin. Antalya ve Alanya ve kulübümüze bundan sonra da faydalı olmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
Alanya Belediyesi eski Başkanı Hasan Sipahioğlu da Çavuşoğlu'nun Alanya tarihindeki en önemli görevlerden birisini aldığını söyledi. Alanya'nın çok şanslı bir dönem yaşadığını kaydeden Sipahioğlu, "Alanya'ya önem veren Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız var. Mevlüt Çavuşoğlu da Dışişleri Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığa getirildi. Bu onuru Alanya'ya yaşatanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesi iş ve siyaset dünyasının yanı sıra Alanya'da vatandaşlar tarafından da sevinçle karşılandı. İlçede kuaförlük yapan Hasan Kurt, "Alanya'nın ilk bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesi ailesi kadar bizi de mutlu etti" dedi.
 
Av galerisi işleten Ahmet Ergin ise "Bir Alanyalı olarak içimizden birinin Dışişleri Bakanı olması bizi gururlandırdı. Başarılarının devamını diliyoruz" 

DHA