Alanyaspor'a haciz şoku

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Alanyaspor'da, eski futbolcuların alacaklarına karşılık kulüp başkanının makam koltuğu da dahil olmak üzere eşyalara haciz konuldu.

Alanyaspora haciz şoku
26 Kasım 2012 Pazartesi 18:16 tarihinde eklendi.

 

Alanyaspor'da daha önce futbol oynayan ve önceki yönetim kurulu tarafından kendilerine verilen 15 bin 240 liralık senedi tahsil edemeyen futbolcular, alacaklarını icra yoluyla tahsil etmek için harekete geçti.
 
Eski futbolculardan İlyas Sakızcı ve Ahmet Şanlıdere'yi temsilen kulübe gelen avukat ve icra görevlileri tarafından kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun makam koltuğu dahil, demirbaşlar kamyonlara yüklenerek götürüldü. Alanyaspor kulüp avukatı Mehmet Tığlı, yönetim kurulu üyeleri Bilal Gömeç ve Mevlüthan Çavuşoğlu, haciz işlemlerini yürüten avukat Mutlu Sarıtaş'la görüşerek, ödeme için süre istedi. Ancak Sarıtaş, isteği kabul etmedi.
 
Avukat Mehmet Tığlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski yönetimden kalan 3,5 milyon liralık borcun 2 milyon lirasını ödediklerini belirterek, ''Eski borçları ödüyoruz, ödediğimiz miktar 2 milyon lirayı geçti. Yaz aylarına kadar süre istedik, ama vermediler'' dedi.
 
 Alanyaspor'da daha önce futbol oynamış Alanyalı birinin kulübü icraya vererek bu hale düşürmesinin kendilerini demoralize ettiğini ifade eden Tığlı, ''Futbolcular sahada mücadele ederken yöneticiler 2 yıldır canla başla çalıştı. Kulüpten arta kalan zamanlarında kendi özel işleriyle ilgilendiler. 2 yıldır bu olayların yaşanmaması için mücadele verdik. 3,5 milyon liralık borçla devralıp bunu 1,5 milyon liraya kadar düşürdük. Alacaklıları mahrum etmek istemiyoruz, imkanlarımız çerçevesinde sırasıyla ödüyoruz'' diye konuştu. 
 
''Kulübün bu hale düşmesine neden olanlar borçları ödediğimizde umuyorum ki utanırlar'' diyen Tığlı, şöyle devam etti;  ''Alacaklı daha önce kulüpte futbol oynamış insanlar. İlyas Sakızcı ciro ederek Ahmet Şanlıdere'ye yaklaşık 16 bin liralık senedi vermiş. Şanlıdere ise icra yoluyla borcunu tahsil ediyor. Başkanın koltuğuna kadar icra yoluyla aldılar. Kendi dönemimizde borç yapmadan, geçmiş dönem borçlarını kapatıyoruz. Alacaklılardan sabırlı olmalarını bekliyoruz. Halkın aldığı kombine, yönetim kurulu üyelerinin ve duyarlı vatandaşların bağışlarıyla ayakta kalıyoruz. İddia'dan hak ettiklerimize eski yönetim temlik koydurduğu için kulübe gelir olarak yansımıyor. Ama devraldığımız görevi sonuna kadar götüreceğiz ve bu borçları temizleyeceğiz.''