Alara neden öldü?

Bursa'da kimliğinin üzerinde T.C. numarası olmadığı için hastaneye alınmadığı ve bu yüzden hayatını kaybettiği iddia edilen 16 yaşındaki lise öğrencisinin babası, kızının halen ölüm sebebinin tespit edilmemesine tepki gösterdi.

Alara neden öldü?
24 Nisan 2013 Çarşamba 13:56 tarihinde eklendi, 1.265 kez okundu.

Merkez Nilüfer İlçesi’nde bulunan Alara İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Melike Sakin geçen yıl Ekim ayında, dişi ağrıdığı için hastaneye gitti. Baba Tahir Sakin o an kızının T.C. kimlik numarası bulunmadığı için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne alınmadığını; ardından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise antibiyotik yazıldıktan sonra iğne vurulup evine gönderildiğin söyledi.

 
Olaydan iki gün sonra rahatsızlanan genç kız ambulansla hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi. Melike Sakin’in ölümü başta ailesi ve arkadaşlarını yasa boğarken savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
Kızının ölümünün ardından otopsi yapıldığını ancak 6 aydır halen kızının ölüm sebebi hakkında bir rapor düzenlenmediğini söyleyen acılı baba Tahir Sakin, “Aylardır İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor bekliyoruz. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Görevini yapmayan doktorlardan şikayetçiyiz. Adalet yerini bulsun” diye konuştu.

DHA