Albay Çiçek'in Cudi hatırası

İrem Çiçek’in yazdığı “Dursun Çiçek Vakası-Kışladan Hasdal’a” adlı kitaptaki fotoğraflar arasında Genelkurmay Başkanı Koşaner’le Cudi hatırası da var

Albay Çiçekin Cudi hatırası
15 Nisan 2011 Cuma 09:27 tarihinde eklendi, 1.286 kez okundu.

 

“İrticayla Mücadele Eylem Planı” adlı belgeyi hazırladığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Kurmay Albay Dursun Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek tarafından yazılan “Dursun Çiçek Vakası-Kışladan Hasdal’a” isimli kitap bugün piyasaya çıkıyor. Kitapta Dursun Çiçek’in çocukluğu ve askerlik hayatıyla ilgili bugüne kadar bilinmeyen birçok ayrıntı yer alıyor.
 
Çiçek’in soruşturma ve dava süreci de kitapta ayrıntılarıyla yer alıyor. Çiçek’in çocukluk, aile ve çeşitli rütbelerdeyden komutanları ve arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraflar da kitapta bulunuyor. Bu fotoğraflar arasında o dönem tuğgeneral rütbesinde olan Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile binbaşı rütbesindeki Çiçek’in Cudi Dağı’nda çektirdiği bir fotoğraf dikkat çekiyor.
 
O gün neler yaşandı?
İrticayla Mücadele Eylem Planı hakkındaki haberlerin ilk çıktığı dönemde, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bir açıklama yaparak, “Bu bir kağıt parçasıdır” demişti. İrem Çiçek kitabında bu açıklamayla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor: “Başbuğ’un bu açıklamasında babam, 30 yıldır çalıştığı kurumundan hak ettiği, beklediği sözleri duymuştu. Bu babam için önemli bir moral kaynağı olmuştu.”
“İrticayla Mücadale Eylem Planı” belgesiyle ilgili haberin çıktığı gün karargahta neler yaşandığı da anlatılıyor
 
İmam Hatip’in kapısından döndü
1970’te parasız yatılı sınavlarına girdi. Sivas Yıldızeli’deki öğretmen okulunu ve Tokat’taki imam hatip okulu sınavını aynı anda kazandı. Ailesi imam hatip, öğretmeni ise öğretmen okuluna kayıt yaptırmasını istiyordu ve öğretmen okuluna girdi.
 
Köyün ‘Uzun Oğlan’ı
Silah arkadaşlarınca ‘Çiçek Albay’ diye çağrılıyordu. Anadolu kırsalında bir köyde doğduğunda adını ‘Dursun’ koyan ailesi için ise o ‘uzun oğlan’dı. Bu ad, uzun boyu nedeniyle ailesi ve ilkokul arkadaşları tarafından konmuştu.

Milliyet