Albay Doğan'dan müthiş iddia

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Emekli Albay Arif Doğan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı.

Albay Doğandan müthiş iddia
28 Ocak 2011 Cuma 08:22 tarihinde eklendi, 1.259 kez okundu.

 

Doğan'ın röportajı program öncesinde Kanal D Ana Haber'de yayınlandı. Daha öncede yayınlanan kitabında JİTEM'i kendisinin kurduğunu söyleyen Arif Doğan, Kontrhizbul örgütünü kendisinin kurduğunu örgütünü kendisinin kurduğunu öne sürerek, 2000 yılında polisin yaptığı baskında ölü olarak ele geçirilen Hizbullah terör örgütü lideri Hüseyin Velioğlu'nu tanıdığını ve Velioğlu'nun daha önce öldürülerek orada çatışmada gösterildiğini savundu. Doğan ayrıca kazılarda ortaya çıkan toplu mezarların sivillere değil, PKKlılara ait olduğunu iddia etti.
 
Ergenekon davasının tutuksuz sanığı ve bir süre önce yayınlanan 'JİTEM'i Ben Kurdum' kitabıyla dikkatleri üzerine çeken Emekli Albay Arif Doğan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı. Doğan'ın röportajı program öncesinde Kanal D Ana Haber'de yayınlandı.
 
"KONTRHİZBUL'U BEN KURDUM"
 
KontrHizbul örgütünü kendisinin kurduğunu savunan Emekli Albay Doğan, Hizbullah örgütünün lideri olduğu iddia edilen Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'da polisin 17 Ocak 2000 tarihinde yaptığı bir operasyonda ölü olarak ele geçirilmesi ile ilgili olarakta, "Öldürüldü değil, orada çatışmada gösterildi. Daha önce öldürülmüştür. Hayatta pabuç bırakmaz orada" dedi.
 
"TOPLU MEZARLARDA SİVİLLER DEĞİL, PKKLILAR VAR"
 
Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele'yi (JİTEM) kendisinin kurduğunu savunan Arif Doğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelede başarılı olması için bu kurumun oluşturulması konusunda kendisinin görevlendirildiğini söyledi. Son günlerde yapılan kazılarla ortaya çıkarılan toplu mezarlarla ilgili soruyu yanıtlayan Doğan, "Öldürülen siviller değil onlar. Arkadaşlar arzu edilen seviye de anlatamıyorlar veyahutta orada görev yapmışlardan biri çıkıpta 'Bu olay böyledir' diyemiyor. Ben söyleyeyim. PKKlılarındır onlar.
 
PKKlı onlar, toplu mezarlara gömüldü." Toplu mezarların Arif Doğan emriyle yapılıp yapılmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Emekli Albay Doğan, "Biz yapmadık, orada görevli birimler yapmıştır" dedi. Tekerlekli sandalye ve oksijen maskesiyle konuşan Arif Doğan'ın zaman zaman konuşmakta zorlandığı gözlendi. 

Vatan Gazetesi