Albayrak yarışı 3. sırada tamamladı

Hollanda-da ana muhalefetteki İşçi Partisi-nde (PvdA) Job Cohen-in istifasıyla boşalan liderlik koltuğuna Diederik Samsom seçildi.

Albayrak yarışı 3. sırada tamamladı
16 Mart 2012 Cuma 17:53 tarihinde eklendi.

Türk kökenli milletvekili Nebahat Albayrak-ın yanı sıra Lutz Jacobi, Ronald Plasterk, Diederik Samsom ve Martijn van Dam-ın da aday olduğu seçimde yeni lider parti üyelerinin oylarıyla belirlendi. 
    
Samsom, yaklaşık 55 bin parti üyesinin oy kullandığı seçimde, oyların yüzde 54-ünü alırken, Albayrak ise yüzde 8 ile yarışı üçüncü sırada tamamladı. 
    
Seçim sonuçlarını başkent Amsterdam-daki Rode Hoed Kongre Merkezi-nde düzenlenen basın toplantısında açıklayan PvdA başkanı Hans Spekman, tüm adayların liderlik sıfatına haiz olduklarını belirterek, demokratik bir ortamda yapılan seçimde en fazla oyu alan Samsom-un yeni lider olduğunu söyledi. 
    
Bu sonuçların ardında yarın yapılacak parti kongresinden sonra yeni liderin resmen göreve başlaması bekleniyor. Parti meclis grubu daha önce yaptığı açıklamada, yeni liderin belirlenmesinde üyelerin tercihlerinin belirleyici olacağını bildirmişti. 
    
Hollanda-nın en büyük ikinci partisi konumundaki PvdA-da liderlik yarışı Job Cohen-in istifasının ardından başlamıştı. 3 hafta süren kampanya döneminden sonra geçen hafta başlayan seçimde parti üyesi yaklaşık 55 bin kişi posta ya da internet yoluyla oy kullandı. 
     
-Genel başkan ile liderin görevleri farklı- 
     
Hollanda-daki siyasi partilerde genel başkan ile parti lideri farklı isimlerden oluşuyor. Genel başkan daha çok partinin bürokratik işlemlerini yürütürken, aynı zamanda meclis grup başkanı olan lider ise daha çok siyasi konulardan sorumlu.