Albayrak'ın gönlünden geçen rakip

Galatasaray Kulübü'nün eski yönetim kurulu üyelerinden Abdurrahim Albayrak, Şampiyonlar Ligi'nde gönlünden geçen rakibi söyledi.

Albayrakın gönlünden geçen rakip
13 Aralık 2013 Cuma 12:57 tarihinde eklendi, 1.019 kez okundu.
Abdurrahim Albayrak, ‘’Ben Dortmund’u istiyorum. Biz onları UEFA Kupası’nda da yenmiştik. Almanya’da çok taraftarımız var. Bayern’in çıkmasını istemiyorum. Borussia Dortmund çıkarsa sevinirim’’ diye konuştu.
 
NURİ ŞAHİN
 
Abdurrahim Albayrak, ‘’Nuri Şahin benim çok sevdiğim devamlı telefon da konuştuğum bir kardeşim. Türkiye’ye gelmesi konusunda kendisiyle tabii ki konuştum. Çok şey konuştum. Galatasaray’da kim oynamak istemez, herkes ister. Hangi takım çıkarsa çıksın Galatasaray karşısında ayakları titriyor. Özellikle TT Arena yapıldıktan sonra rakiplerin korkulu rüyası haline geldi. Taraftarımızın muhteşem baskısıyla birlikte Galatasaray’ın Avrupa’da yenemeyeceği takım yoktur. Geçen sene Manchester United’i de yendik; Real Madrid’i de yendik. Demek ki Galatasaray bir Avrupa takımı; dolayısıyla her futbolcu Galatasaray’da oynamak ister’’ dedi.
 
BİR GÜN ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE FİNAL OYNAYACAĞIZ
 
Albayrak, ‘’Bir gün Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde finali oynayacak. Hep böyle direklerden dönüyoruz. UEFA Kupası’nı nasıl almışsak daha önce inşallah bir gün Galatasaray Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine getirecektir. İnşallah bir başka kulübümüz de bu kupayı Türkiye’ye getirir’’ şeklinde konuştu.
 
MANCINI’NİN BÜYÜK TAKTİK ANLAYIŞI
Mancini’nin son derece akıllı bir taktik anlayış uyguladığını belirten Albayrak, ‘’Mancini son derece akıllı bir taktik anlayış ortaya koydu. Kontratakları takıma çok iyi uygulattı. Son dakikalarda Ebue’yi çıkartıp, Umut’u oyuna alması da çok yerinde bir hamleydi. Gol de Umut’un bölgesinden geldi. Kısacası son derece başarılı bir taktik performans gösterdi’’ dedi.
 
FUTBOLCULAR MANCINI’Yİ ÇOK SEVİYOR
 
Abdurrahim Albayrak, ‘’Mancini çok sempatik bir insan. Futbolcular kendisini çok seviyor. Galatasaray’da çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Tüm dünyaya kendisini kanıtlamış bir teknik direktör. Biraz zamana ihtiyacı var. Devre arası kampı ona çok iyi gelecektir’’ diye konuştu.
 
İKİNCİ YARI BİZİM OLACAK
 
Albayrak, ‘’İkinci yarıda Galatasaray camiaya çok güzel şeyler yaşatacak. Ben futbolcu kardeşlerime ezelden beri inanıyorum. Almadık kupa bırakmadık. Bize büyük mutluluk yaşattılar. Gençlerbirliği maçından başlayıp, ligde  çok iyi sonuçlar alacaktır. Kadromuz çok iyi belki birkaç takviye olabilir; ama bu kardeşlerimin ikinci yarıda büyük atılım yapacaklardır. Galatasaray şampiyonluğun en güçlü adayıdır’’ dedi.
 
21 MAÇTA 9 PUAN FARK KAPANIR
 
Şampiyonluğa duyduğu inancı dile getiren Albayrak, ‘’14 maçta 9 puanlık fark varsa, geriye kalan 21 maçta bu fark kapanır. Ezeli rakibimizi küçümsemek için böyle bir şey söylemiyorum. Asla rakiplerimiz küçümsemem; aksine hepsine büyük saygı duyduğumu herkes bilir. Galatasaray’ın, daha önce kaybettiğimiz puanları kaybedeceğine inanmıyorum. Rakiplerimiz puan kaybedebilir. Buna dayanarak söylüyorum’’ ifadelerini kullandı.
 
DROGBA’YI YERE GÖĞE SIĞDIRAMAM; HER ANTRENMAN SONRASI EN AZ YARIM SAAT ÇALIŞIR
ALDIĞI PARA ANNESİNİN AK SÜTÜ GİBİ HELAL
 
Dider Drogba’ya ayrı bir parantez açan Albayrak, ‘’Drogba’yı yere göğe sığdıramam. Kişiliği, karakteri, futbolu… her şeyi mükemmel. Sneijder de kendisini kanıtlamış; ama Drogba’nın yeri çok başka. O deparlar, gol pasları, attığı goller muhteşemdir.
 
Genç futbolcuların, Anadolu takımlarında oynayan oyuncuların Galatasaray maçlarını izleyip Drogba’dan bir şeyler öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Ben hayatımda insanlardan hep bir şeyler öğrendim. Drogba, antrenman bitiyor; en az yarım saat frikik çalışması yapıyor. Şutlar çekiyor. Çalışmadan kaçmıyor. Her şeyin başında çalışmak geliyor. Terinin son damlasına kadar sahada mücadele ediyor, çok çalışıyor. Aldığı para annesinin ak sütü gibi helal olsun.
 
Hem Drogba hem de Sneijder’in önümüzdeki sene de devam etmeleri gerekir. Bize büyük katkıları oldu. Ama bizim yerli futbolcularımızı da yabana atmamak gerekiyor. Hepsi pırlanta gibi mücadele ediyorlar’’ dedi.
 
YÖNETİMDE OLMAM YA DA OLMAMAM HİÇ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ
 
Tekrar yönetime döneceği yönündeki konulara girmek istemediğini belirten Albayrak, ‘’Ben elimden gelen her şeyi yapıyorum Ben Galatasaraylıyım. Hamit’i arıyorum, diğer futbolcuları arıyorum, moral veriyorum. Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ben Galatasaraylıyım, benim yönetime girmem şart değil.  Yönetimin dışında olduğunuz zaman da Galatasaraylılığınızı göstereceksiniz’’ şeklinde konuştu. 
 
HAMİT EN KISA SÜREDE DÖNER
 
Abdurrahim Albayrak, ‘’Hamit çalışmalara başladı. Çok profesyonel bir futbolcudur. En kısa zamanda takımla çalışmalara başlayacağına inanıyorum’’ dedi.
 
(Radyospor)