Aldatmak geninizde olabilir

New York’lu antropologlar aldatmanın genlerle alakalı olabileceğiniz öne sürüyor. Böylece bu gene sahip kişiler ne kadar çabalasalar da sadık kalamıyorlar.

Aldatmak geninizde olabilir
26 Aralık 2010 Pazar 15:31 tarihinde eklendi, 2.407 kez okundu.

 

Araştırmacılar, aldatmaya “dopamin” isimli bir beyin kimyasalıyla alakalandırılabilecek iyi hissetme haline bağlı bir genin neden olduğunu ileri sürdü. Belirli bir çeşit dopamine sahip kişiler bu reseptörün normal halini taşıyanlara göre aldatmaya daha meyilli.
 
Üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup üzerinde yapılan testlerde, dopamin değişikliğine uğramış kişilerin %50 oranında eşlerini aldattığı; normal gene reseptöre sahip kişilerin ise sadece %22’sinin eşlerini aldattığı ortaya çıktı. 
 
Milliyet'in haberine göre, %22 ‘lik kısımda hiçbir değişiklik olmamasına rağmen aldatıyor olmaları da büyük bir oran. Araştırmacılar daha fazla inceleme yapmaları gerektiğini belirtiyor.
 
Çünkü aldatmak elbette sadece genlerin suçlanabileceği bir durum değil. Bunun nedeni aşık olmaya düşkün olmak da olabilir. Bazıları uzun süreli ve stabil ilişkiler yerine, eğlenmelerini sağlayan ve adrenalin seviyelerini artıran “aldatma”yı tercih ediyor olabilir.