''Alem buysa kral biziz'' dedi, Konya'yı birbirine kattı

KONYA’da polisin ’Dur’ ihtarına uymayan sürücü Samet A. (26), otomobiliyle 1 otobüs ile 1’i polis aracı olmak üzere 4 otomobile çarparak durabildi.

Alem buysa kral biziz dedi, Konyayı birbirine kattı
19 Aralık 2017 Salı 00:05 tarihinde eklendi.
Olay, bugün akşam saatlerinde meydana geldi. Polis, kentin en işlek bölgesi olan Alaaddin Bulvarı’nda kontrolsüz araç kullanan Samet A. yönetiminde i42 FAZ 75 plakalı otomobili durdurmak istedi. Sürücü Samet A., ’Dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Samet A., polisle yaşanan kovalamaca sırasında yaklaşık 5 kilometre ilerledikten sonra Aslan Kışla Caddesi’ne geldi.
 
 
YARALANAN YOK
 
Burada kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir hafif ticari araca, sonra Harun Doğanay'ın kullandığı yolcu dolu 42 ADK 50 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Kaçmaya devam etmek isteyen Samet A., aynı kavşakta kırmızı ışıkta geçtiği için önce Yaşar Yalçın’ın kullandığı 43 RD 809 plakalı otomobile, sonrada kendisini kovalayan polis aracına çarparak durabildi.Samet A., bu sırada polis tarafından gözaltına alındı.Şans eseri çarptı araçlarda yaralanan olmadı.
 
ALEM BUYSA KRAL BİZİZ
 
 
İHA'nın aktardığına göre ehliyetsiz sürücü Köprübaşı Polis Merkezine götürüldüğü sırada, “Bu alemde unutulan değil iz bırakanlardan ol. Alem buysa kral biziz” dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
TAMİRDEN YENİ ALMIŞ
 
Samet A.’nın otomobiliyle çarptığı araçlardan birinin sahibi Yaşar Yalçın, ”Otomobilimi sanayiden yaklaşık 2 saat önce çıkarmıştım. Tamir oldu ve bin 500 lira masraf tutmuştu. Şimdi bir o kadar daha masraf olacak"dedi.

DHA