Alevi dedelerinden birlik ve beraberlik mesajı

Tunceli Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından cemevinde gerçekleşen törende çözüm sürecine destek mesajları verildi.

Alevi dedelerinden birlik ve beraberlik mesajı
29 Mart 2013 Cuma 14:00 tarihinde eklendi.

 

Zazaca diline gerçekleşen cem töreninde bir konuşma yapan Alevi dedesi Ali Tamaç, Alevilik inancında şiddet ve kana yer olmadığını belirterek barış ve kardeşliğin sağlanması gerektiğini söyledi.
 
Gençlerin bilime sanata yönelmesini isteyen cem törenini yöneten dedelerden Hasan Sönmez gençlerin şiddet ve zulümden uzak durmasını barış ve kardeşliğe yaklaşmalarını istedi.Barış ortamının diğer halklara da özgürlük ve demokrasi getirmesini istediklerini ifade eden Sönmez, "Bu barış sürecinde, gayrı müslimlerin, Alevilerin, Türkiye'de yaşayan Romanlar ve diğer halklarının da gözetildiği kaliteli bir insan hakları ve buna dayalı özgürlükçü demokrasinin gelişmesi için bir gayretin sarf edilmesi hepimizin temennisidir." dedi.
 
Amerikadan Tunceli’ye gelen ve Aleviliği merak eden Güney Koreli iki kadın da cem törenini sonuna kadar izledi. Cem töreni, konuşmalar ve cem tutulmasının ardından son buldu.

CİHAN