Alevi Dernekleri saldırıyı protesto etti

İstanbul'daki Alevi dernekleri Reyhanlı'daki saldırıyı protesto amacıyla Kadıköy'de yürüyüş düzenledi.

Alevi Dernekleri saldırıyı protesto etti
14 Mayıs 2013 Salı 22:29 tarihinde eklendi.

 

İstanbul'daki Alevi dernekleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırıyı protesto etmek için Kadıköy'de yürüyüş düzenledi. Saat 19.00'da Eski Salı pazarında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup sloganlar eşliğinde Söğütlüçeşme caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

Grubun İskele meydanına kadar süren yürüyüşünün ardından saldırıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, "ABD eliyle Ortadoğu'da 21. Yüzyıl planlaması yapılıyor. Bu planlamanın ortağı AKP hükümeti ve Başbakandır. Reyhanlı'da yapılan açık bir katliamdır.

Bu katliam ABD ve AKP işbirliği sonucunda ortaya çıkmış reel bir durumdur. Katliamın ardından mevcut besleme basın ve AKP kaynaklı kişiler tarafından yapılan vurgu şu, güya Reyhanlı'da meydana gelen patlamayı Marksist bir Alevi örgüt yapmışmış, bir kere böyle bir siyasi tanım yoktur, böyle bir örgüt yoktur.

Evet Alevilerin siyasal olarak, sınıfsal olarak Marksist bir tercihi vardır ve bundan da onur duymaktadırlar" diye konuştu". Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA