Alevler arasında büyük tehlike

Beykoz'da, 6 katlı binanın izolasyon çalışması yapılan çatı katında yangın çıktı.

Alevler arasında büyük tehlike
18 Mart 2013 Pazartesi 18:39 tarihinde eklendi.

 

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri birkaç kez sönüp tekrar başlayan yangına müdahale ederken zor anlar yaşandı.

Müdahale sırasında itfaiye ekipleri, bir bacanın üzerinde bırakılan büyük mutfak tüpünün alevler nedeniyle patlamaması için büyük çaba sarf etti.Yangın yaklaşık 1.5 saatlik çalışma sonunda kontrol altına alınırken, bir itfaiye eri de hafif şekilde yaralandı.
 
Yangın, 15.00 sıralarında Kavacık Mahallesi Otağtepe Caddesi Taman Sokak 10 numarada bulunan 6 katlı binanın çatısında meydana geldi. Geçtiğimiz hafta yaşanan hava muhalefeti nedeniyle zarar gören binanın çatısında tamirat ve izolasyon çalışmaları yapılırken bir anda yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken bina duman içinde kaldı. Binada oturan vatandaşlar olay yerine gelen polis ve komşularının yardımıyla dışarı çıkarıldı.
 
Olay yerine kısa sürede gelen Kavacık, Çavuşbaşı, Beykoz ve Ümraniye İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürmeye çalıştı. Yangın birkaç kez sönüp tekrar başlarken, itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. Müdahale sırasında bir itfaiye eri kafasından hafif şekilde yaralandı. İtfaiye erine olay yerinde hazır bekleyen ambulansta ilk müdahale yapıldı.
 
ALEVLERİN ORTASINDA BİR MUTFAK TÜPÜ
 
İtfaiye ekipleri bir yandan alevleri kontrol altına almaya çabalarken, bir yandan da izolasyon çalışması yapanların baca üzerinde bıraktığı büyük mutfak tüpünün ısıdan etkilenmemesi için büyük çaba gösterdi. Ekipler, tüpün etrafına su sıkarak alevlerin ulaşmasını engelledi.
 
Çevrede korku ve paniğe neden olan yangın yaklaşık 1.5 saat süren çalışma sonucu söndürüldü. Yangın sonucu binada büyük çapta hasar meydana geldi.

DHA