"Alex Telles sorununu çözmeye çalışıyoruz"

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Özkan Olcay, transferi yılan hikayesine dönen Alex Telles ile ilgili "Alex Telles sorununu çözmeye çalışıyoruz." dedi.

15 Ocak 2014 Çarşamba 18:00 tarihinde eklendi.


Sarı - kırmızılıların Ocak Ayı Divan Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Özkan Olcay, yoğun bir maç programlarının kendilerini beklediğini söyledi. İkinci Başkan "İçinde bulunduğumuz ocak, şubat, mart ayı Galatasaray Kulübü için son derece hareketli bir sürece tekabül ediyor.

17 tane lig maçı, 2 tane Şampiyonlar Ligi maçı, 8 tanede Türkiye Kupası maçını peş peşe oynayacağız. Ve öyle görünüyor ki ortalama üç gün arayla kısmen içeride kısmen dışarıda deplasmanlara gidip dönmede dahil olmak üzere Galatasaray'ın önünde ve yorucu bir programın olduğunu ortaya koyuyor.

Ümit ediyorum ki takımımız bu zorlu süreç içerisinde beklenmedik rahatsızlıklar, sakatlıklar ve moral bozuklukları ile uğraşmak zorunda kalmaz. Geçen sene değerli rakibimiz Fenerbahçeliler 'Biz üç kulvarda savaşıyoruz' diyerek bunu çok öne çıkararak vurgulamışlardı. Biz öyle söylemeyeceğiz. Biz görevimizi yapacağız. Ve bu görevi yaparken de elimizden geldiği kadarıyla en üst düzeyde yapmaya çalışacağız. Dileğimiz odur ki şans da inşallah biraz bizim yanımızda olur." diye konuştu.

Yabancı transferler konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun önlerini tıkadığını belirten Özkan Olcay, "Bizi en çok zorlayan hususlardan birtanesi Türkiye Futbol Federasyonu'nun 6+0+4 kuralını ısrarla uygulamak istemesi. Ve hiçbir fayda da sağlamıyor.

Rakiplerimiz ellerindeki bütün imkanları en sonuna kadar kullanabilirken Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde tek başına temsil eden yegane kulübümüzün elini ayağını bağlamanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Burada niye başarı kazanamadık sorusunu sormadan evvel bu işleri yapacak kadroların oluşmasına da imkan sağlayacak koşulları da takımlarımızın önüne koymamak lazım. Galatasaray'ın kazandığı prestij sadece takımın değil Türkiye'nin kazandığı bir prestijdir.

Türk futbolu adına kazanmaktadır. Dolayısıyla benim dediğim dedik çaldığım düdük ayağını ıhlamur kütüğüne yaslayıp bir prensip uygulama ustalığı değildir. Şuan önümüz tıkanmıştır. Futbolcu almak istiyoruz ama alamıyoruz. Çok büyük paralarla gelecek insanlara boşu boşuna o paraları verip daha sonra onu getirip bençin üzerine oturtup bekletmek bir akıllılık değildir. Şu önümüzde daralan süreç içerisinde Alex Telles sorununu çözmeye çalışıyoruz. Fakat gerek içeride gerek dışarıda başkanımızın da ifade ettikleri gibi çilek toplama zamanı bu mevsim değil. Çileğin toplanacağı zaman onun en tatlı olduğu vakittir." şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun 'Takımdan yabancı gönderilmesi durumunda Alez Tellex takıma kadroya katılacak mı' sorusuna Olcay, "Tabi. Beklemek suretiyle oluşabilecek tabloyu görüp konuyu Galatasaray adına en iyi şekilde neticelendirmeye çalışacağız." cevabını verdi.


CİHAN