Ali Babacan Londra'da

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin katılım bankacılığının oturduğu bir ülke olduğunu söyledi.

Ali Babacan Londrada
29 Ekim 2013 Salı 18:47 tarihinde eklendi.


İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 9. Dünya İslam Ekonomi Forumu'nun açılışına katılan Ali Babacan, Türk gazetecilerin sorularını cevapladı. Babacan, Londra'nın, İslami finansman modelinin artık çok sık kullanıldığı önemli merkezlerden biri haline geldiğini belirtti.

Dünya Bankası’nın İslami Finans Araştırma Merkezi’nin açılışını İstanbul’da gerçekleştireceklerini belirten Babacan, Dünya Bankası’nın böyle bir çalışma için bizi tercih etmesi önemli. Çünkü biz İstanbul’u gerçek anlamda uluslararası bir finans merkezi yapmak için çaba gösteriyoruz.

Uluslararası kuruluşlar İstanbul’a ne kadar çok ilgi gösterir ve yatırım yaparsa kuşkusuz bu İstanbul’un uluslararası görünürlüğünü çok daha artıracaktır." diye konuştu.

Türkiye'de katılım bankacılığının oturduğunu, gayrimenkule dayanan kira sertifikası uygulamalarını başlattıklarını belirten Babacan, "Kira sertifikası oldukça iyi bir zemin kazandı. İleride bunların başka türevlerini de görebiliriz diye tahmin ediyorum ama önemli olan güven. Mutlaka güvene dayalı enstrümanları basamak basamak ileri götürmemiz gerekecek." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Amerikan Merkez Bankası'nın yakında alacağı kararla ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi: "Artık FED’in önümüzdeki üç-dört yıl içinde ne yapmak istediği ortada. Amerikan ekonomisinde toparlanma devam ettiği sürece FED’in para politikalarında normale döneceğini de göreceğiz. Bunun ölçüsünün ve zamanın ne olacağını bugünden kimse bilmiyor.

Amerika’da yaşanan borç tavanı ve beraberinde gelen siyasi tartışmalar Amerikan ekonomisine bir miktar zarar verdi. Bu zararın telafisi için de FED’in bu kararları bir miktar daha geciktirebileceği tahmin ediliyor. Yeni döneme hazırlıklı olmalıyız ve kısa vadeli piyasa hareketlerinden de çok heyecanlanmamalıyız."


CİHAN