Ali Dürüst'ten Melo açıklaması

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst "Biz fedakarlık yapıp Melo'ya hak ettiği bir teklifte bulunduk. Artık ondan haber bekliyoruz" dedi

Ali Dürüstten Melo açıklaması
25 Temmuz 2012 Çarşamba 20:19 tarihinde eklendi, 1.096 kez okundu.

 

NTV Spor'a yaptığı açıklamada Felipe Melo için Juventus ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Dürüst, “Bir defa öncelikle geçen sezon  şampiyon olduk, şampiyon bir ekibimiz var. Bu ekibe takviyeler yaptık. Transferlerimiz bizi ileriye taşıyacak. Transferlerle takımımız daha da güçlendi ama esas olan bu gücü sahaya yansıtmaktır. Canla başla çalışılıyor, transferler devam ediyor. Melo’yu ben bir iç transfer olarak görüyorum.  Ancak bir şeye açıklık getirmek lazım. Geçen sezon hocanın raporuyla hepimiz Melo transferine birtakım riskleri olmasına rağmen çok sıcak baktık ve sahiden o da, o verimi gösterdi. Bir opsiyonumuz vardı. O opsiyon süresi geçtikten sonra biz tekrar Melo ile oturduk konuştuk; kulübü ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Yani bizim yönetim ve teknik olarak hepimizin Melo ile ilgili kafamızda bir endişe yok. Ancak şu anda biz Melo’ya 5 senelik bir kontrat teklif ediyoruz; yani 5 senelik bir taahhüte giriyoruz. Onun için geçen seneki kontratıyla mukayese etmemek lazım. Bu 5 senelik taahhüte girdiğimiz vakit, ödeyeceğimiz bonservis bedeli de artık Galatasaray için bir daha geri alınmayacak bir bedeldir. Biz bunun da bilincindeyiz, ona rağmen bir fedakarlık yapıp oyuncuya bize göre hak ettiği bir teklifte bulunduk. Ancak tabii karar onundur, emeğini satıyordur, bu emeğin karşılığında kararı o verecektir. Ama biz Melo’yu istediğimizi zaten risk faktörünü de göze alarak geçen sene zaten yaptık. Bu sene de opsiyonlu olmasına rağmen 5 senelik taahhüte girmeyi göze aldık. Çünkü ona güveniyoruz. Ancak kulübün de birtakım şartları vardır. Bizim onun için maksimumu yaptığımızı düşünüyoruz. Artık bundan sonra karar onundur. Çünkü o, kendi hayatını ona göre idare edecek. Artık ondan haber bekliyoruz. Ancak dönemimiz devam ediyor. Takımımız çalışıyor. Onun için kimsenin endişesi olmasın. Burada esas olan Galatasaray’ın çıkarlarıdır. Biz de onu en iyi şekilde gözetiyoruz zaten” dedi.
 
"TELAŞIMIZ, ACELEMİZ YOK"
Tecrübeli oyuncuları kadrolarını kattıklarını belirten Ali Dürüst, “Çalışmalar devam ediyor. Özellikle başta Dany’yi renklerimize bağladık. Ümit vadeden, ileride de bize her türlü hizmet edecek bir oyuncu. Sonra kendini ispat etmiş Umut Bulut var. Tecrübeli bir oyuncu. Onu da idmanlarda görüyoruz. Onun arkasından Hamit’le olan görüşmelerimiz devam ediyordu. O da tercihini Galatasaray’dan kullandı. Burak Yılmaz olayı birazcık sancılı geçmiş de olsa herkes bundan memnun. Milli oyuncumuzdur. Tercihini de bu şekilde kullanmıştır. Güzel bir rekabet var şimdi. Bu rekabetten tatlı bir sonuç çıkacak. Ama bir laf vardır. Galatasaray’da transfer bitmez. Telaşımız yok, bir acelemiz yok. Takımımız çalışıyor. Şimdi de Melo transferi gündemde. Onunla ilgili açıklamalarımızı yaptık. Artık bundan sonra kalan günlerde gerekli girişimleri yapacağız” şeklinde konuştu.