Ali Gaffar Okkan, mezarı başında anıldı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 13. yıl dönümünde Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Ali Gaffar Okkan, mezarı başında anıldı
24 Ocak 2014 Cuma 13:18 tarihinde eklendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan için Hendek ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.
Törene, eski Diyarbakır şimdi Merkez Valisi Cemil Serhatlı, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin, kızı Sezin, ablası Sebahat Arslan ve Gülsüm Özgen ile Okkan'la birlikte görev yapan emniyet personeli katıldı.
Tören öncesinde Okkan'ın eşi ve kızı, mezara karanfil bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Ali Gaffar Okkan'ın milletin bekası, vatanın geleceği için canını feda eden binlerce şehitlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Milletin kendisi için canını feda eden insanlarını hiçbir zaman unutmadığını ve tarih boyunca da unutmayacağını kaydeden Ayhan, "Kendisi bu ilçede doğmuş, bu ilçenin yollarında yürümüş, bu ilçenin havasını teneffüs ederek belli eğitim mertebelerinden geçtikten sonra vatanın değişik yerlerinde görev alma nasip olmuş ve neticede de Diyarbakır'da görev başındayken şehit olmuş bir büyüğümüz. Bu millet kendisi için canını feda eden insanlarını hiçbir zaman unutmamış. Tarih boyunca da unutmayacak. Bunun bir göstergesi olarak da Ali Gaffar Okkan nezdinde bugün hep birlikte onun yakın dostları, onlarla birlikte çalışmış olanlar ve Hendekliler, Ali Gaffar Okkan gibi şehitlerimize sahip çıktığımızın bir göstergesi olarak bugün burada onu mezarı başında ölümünün 13. yıl dönümünde birlikteyiz." diye konuştu.

Ali Gaffar Okkan gibi devletine vatanına hizmet etmiş insanları Türk milletinin hiçbir zaman unutmadığını, unutmayacağını ifade eden Ayhan, şunları söyledi: "Hem Hendek ilçemizde hem de ülkemizde değişik yerlerde bu isimlerin yaşatıldığını, Ali Gaffar Okkan'ın ilçemizde değişik tesislerde isim verilmek suretiyle, her yıl anma töreni düzenlemek suretiyle anılıyor. Sizlerin de Ali Gaffar Okkan'ın çalışmış olduğu, sahip olduğu insani meziyetler sayesinde hizmetin, devletin millet için olduğunu, hizmetin millete olacağını ifade eden çalışma tarzı vardı. Bunun bir neticesi olarak, yakın dostları olarak şahit olduğumuz bu özellikleri sayesinde, onun ölüm yıl dönümü neticesinde bu güzellikleri tekrar hatırlamak ve onu bir kez daha yad etmek üzere burada bulunduğunuzu biliyorum. Türk milletinin bu şehitlerimiz için üzerlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduğunu ifade etmek istiyorum."

Konuşmalardan sonra Okkan için dua edildi. Eşi, kızı ve birlikte görev yaptığı meslektaşları Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı. 


CİHAN