Ali İsmail için 'adalet nöbeti'

Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi Parkı protestolarında girdiği ara sokakta saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için her Perşembe günü 2 saat süreyle Adalet Sarayı önünde 'Adalet nöbeti' tutan grup "Vali istifa" diye bağırdı.

Ali İsmail için adalet nöbeti
03 Ekim 2013 Perşembe 20:44 tarihinde eklendi.
Adliye önündeki eyleme katılanlar 'Ali İsmail Korkmaz'ın katilerini tutuklayın' ve 'Eskişehir Direniş Forumu' yazılı pankartlar açtı. Gruptakiler sık sık "Vali istifa" ve "Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür" diye bağırdı. Eskişehir Direniş Forumu adına basın açıklamasını Nuriye Gülmen okudu.
 
Adalet Sarayı önünde Ali İsmail Korkmaz için 12 haftadır Adalet Nöbeti eylemi yapıldığını belirten Nuriye Gülmen, "Bugün on ikinci kez Eskişehir Adliyesi önünde aynı kararlılıkla, aynı öfkeyle, aynı dirençle nöbetteyiz, adalet istiyoruz. On iki haftadır 'göstermelik yargılama değil, adalet istiyoruz' diye haykırıyoruz" dedi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna imzasıyla Ali İsmail Korkmaz davasının görüleceği 2'inci Ağır ceza Mahkemesi'ne 3 sayfalık yazı gönderilerek duruşmaların başka ilde yapılmasının istendiğini belirten Nuriye Gülmen şöyle konuştu:
 
"Vali Tuna, davanın Eskişehir'den alınıp başka bir yere taşınması talebinin gerekçelerini 3 sayfalık raporuyla açıklamış. Tuna'ya göre davanın Eskişehir'de görülmesi güvenli değilmiş. Bu güvenli olmamama durumuna gerekçe olarak şimdiye kadar Eskişehir Direniş Forumları olarak yaptığımız bütün eylemler gösterilmiş.

Adalet nöbeti ve Adalet yürüyüşü eylemlerimizi Ali İsmail'in adının Eti Park'a ve üniversite amfisine verilmesi için topladığımız imzaları 'Vali istifa' sloganlarıyla yaptığımız mitingi, ayaklanmada şehit düşen arkadaşlarımız için yaptığımız eylemlerin hepsini bir bir saymış Tuna raporunda.

Buradan kendisine sesleniyoruz. Sokak aralarında pusuya yatıp insan avına çıkan katil polislerinize bakacaksınız, bize değil. Evet adalet nöbeti tutuyoruz çünkü adalet istiyoruz. Yüz kere, bin kere, milyonların ağzından, ilk günkü kararlılığımızla söylüyoruz: Adalet istiyoruz. Ne yaparsanız yapın adalet talebimizi haykırmamızı engelleyemeyeceksiniz. İmza topluyoruz, Ali için yürüyoruz onun için haykırıyoruz sloganlarımızı çünkü Ali İsmail'i sahipleniyoruz, Ali'yi unutmayacağız, unutturmayacağız."
 
Nuriye Gülmen, Eskişehir Vali Güngör Azim Tuna'nın, korku ve acizle Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'a da saldırdığını söyleyerek, "2 Ekim tarihinde yazdığı e-posta ile Ali İsmail davasının aydınlatılması için büyük emek veren İsmail Saymaz'ı tehdit etti. İsmail Saymaz, Vali Tuna'ya gereken cevabı verdi. Saymaz kendisine 'Yerin altı da var eninde sonunda orada görüşeceğiz' diyen Valiye 'Yerin altında Ali İsmail var' diye cevap verdi. Biz de ekliyoruz.

Yerin altında, yerin üstünde ağaçlarda, çimenlerde, yüreklerde, canlarda Ali İsmail var, her yerde Ali İsmailler var, var olacak, bunu engelleyemeyeceksiniz. Beşik Otel'e ait kamera kayıtları bulunmadan adil bir yargılama yapamazsınız. Kayıp görüntüleri bulun. Yargılanan polisler ifadelerinde şifahi talimatla görevlendirildiklerini söylediler, o gece de orada bulunan 40 siyasi şube polisine talimatı kim verdi? Amirleri soruşturmaya dahil edin, sorumluları yargılayın" dedi.

DHA